کلیه ۱۵ خبر مهم امروز کانادا و جهان
۱- امشب ایرکانادا، بزرگترین شرکت هواپیمایی کشور، اعتصاب می‌کند. بیش از ۱۰,۰۰۰ مهماندار هواپیما آماده‌اند تا حدود ساعت ۱ بامداد شنبه به وقت شرق آمریکا دست از کار بکشند و در صورت‌عدم دستیابی دو طرف به توافق در آخرین لحظه، شرکت مجبور به تعطیلی موقت کار خواهد شد. اتحادیه کارکنان عمومی کانادا بعدازظهر جمعه بیانیه‌ای منتشر کرد و از پتی هاجو وزیر مشاغل فدرال، خواست تا با استناد به بخش ۱۰۷ قانون کار کانادا، در مذاکرات «دخالت نکند» و «به این ترتیب اجازه دهد چانه‌زنی جمعی ادامه یابد و طرفین بتوانند برای رسیدن به یک راه‌حل مذاکره کنند.» ایرکانادا پیش از این از اتحادیه کارکنان عمومی کانادا خواسته بود تا داوری الزام‌آور را پذیرد. پتی هاجو از ایرکانادا و اتحادیه خواست تا هر چه سریع‌تر به میز مذاکره بازگردند. دولت کانادا ابزار قانونی برای وادار کردن اعتصاب کنندگان به لغو اعتصاب دارد. ایر کانادا روز جمعه هشدار داد که ۲۹۴ پرواز که ۵۵,۰۰۰ مسافر را تحت تأثیر قرار می‌دهد، را لغو می‌کند..
۲- انجمن ملی بومیان شاخه شیشله می‌گوید که رادار نفوذی زمین توانسته ۴۱ محل دفن و گور دسته‌جمعی کودکان بومیان بدون علامت را در مدرسه شبانه‌روزی سابق سنت آگوستین، واقع در ساحل سان‌شاین بریتیش کلمبیا، شناسایی کند. بدین ترتیب تعداد کل قبرهای احتمالی در این موسسه، کشف شده از سال ۲۰۲۳ به ۸۱ مورد می‌رسد. مرکز ملی حقیقت و آشتی بومیان با دولت کانادا تخمین می‌زند که حدود ۴,۱۰۰ کودک بر اساس سوابق مرگ در مدارس شبانه‌روزی در سراسر کشور جان خود را از دست داده‌اند، اما گفته است که تعداد واقعی احتمالاً بسیار بیشتر و حدود ده هزار کودک است. بیش از ۱۵۰,۰۰۰ کودک بومی از اقوام اولیه، متیس و اینوئیت بین دهه‌های ۱۸۷۰ تا ۱۹۹۷ مجبور به تحصیل در مدارس شبانه‌روزی تحت مدیریت کلیسا و با بودجه دولتی شدند.

امشب ایرکانادا با اعتصاب مهماندارهایش، زمین‌گیر می‌شود؛ تمجید و توافق ترامپ و پوتین پس از جلسه در آلاسکا؛ چین رسما با فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران مخالفت کرد

لطفا روی عکس تبلیغات زیر کلیک کنید؛ ادامه مطلب پس از این تبلیغات
Vincent Ho, M.P. Richmond hill, Canada
۳- مارک کارنی نخست وزیر کانادا قرار است ماه آینده در ۱۸ سپتامبر از مکزیک بازدید کند تا این دو کشور بتوانند در مقابل آمریکا هماهنگ‌تر عمل کنند. از زمان انتخاب مجدد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در پاییز گذشته، مکزیک و کانادا هر دو در معرض تعرفه‌های گمرکی و تهدیدهای مرتب ترامپ قرار گرفته‌اند. ترامپ اوایل این ماه تعرفه کالاهای کانادایی غیرمنطبق با نفتا ۲ را به ۳۵% افزایش داد، اما مکزیک را به مدت ۹۰ روز معاف کرد.
۴- انجمن املاک و مستغلات کانادا می‌گوید فروش خانه در ماه ژوئیه در مقایسه با سال گذشته ۶.۶% افزایش یافته و پس از کُند شدن بازار در ماه‌های گذشته، روند صعودی پیدا کرده است. در ماه گذشته در مجموع ۴۵,۹۷۳ خانه دست به دست شد که نسبت به ۴۳,۱۲۲ خانه در ژوئیه ۲۰۲۴، افزایش نشان می‌دهد. فروش خانه نسبت به ماه ژوئن نیز ۳.۸% افزایش یافته و در مجموع معاملات املاک از ماه مارس تاکنون ۱۱.۲% رشد نشان می‌دهد.
۵- چین از کانادا بعلت اعمال گمرکی روی فولاد به سازمان تجارت جهانی شکایت کرد. ماه گذشته و پس از اینکه آمریکا روی فولاد کانادا گمرکی گذاشت، مارک کارنی نخست وزیر کانادا اعلام کرد که برای محافظت از صنعت داخلی، بجای مقابله با آمریکا، روی چین ۲۵% مالیات اضافی دیگر می‌کشد! اختلاف تجاری کانادا با چین زمانی شروع شد که کانادا در پی گمرکی ۱۰۰ درصدی آمریکا روی خودروهای برقی چینی، اعلان کرد روی خودروهای برقی چینی ۱۰۰% گمرکی می‌کشد که همین امر موجب شد تا پکن در مقابل کانادا گمرکی ۷۶ درصدی روی دانه کانولا اعلان کند.

اخبار استان‌های کانادا

لطفا روی عکس تبلیغاتی کلیک کنید؛ ادامه مطلب پس از این تبلیغات

Best Persian Iranian Directory

گفتگو جنبش مردمی ایران - تورنتو ژانویه 2026

۶- وزیر مسکن انتاریو می‌گوید که این استان طرحی را برای تورنتو تصویب کرده که به موجب آن اجازه ساخت ساختمان‌های بلندتر و متراکم‌تر در نزدیکی ۱۲۰ ایستگاه اتوبوس و مترو را می‌دهد. راب فلک می‌گوید این تغییرات در طرح رسمی تورنتو امکان ساخت ۱.۵ میلیون خانه دیگر را در سراسر شهر طی ۲۵ سال آینده فراهم می‌کند. انتاریو باید تا سال ۲۰۳۱ حداقل ۱.۵ میلیون خانه در سراسر استان می‌ساخت، که سال گذشته تنها ساخت ۹۴,۷۵۳ خانه را آغاز کرده است.

اخبار جهان

لطفا روی عکس بنر تبلیغاتی کلیک کنید تا برایتان شماره بگیرد
بهترین طراحی و سه بعدی برای بیزینس شما
۷- دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا با پهن کردن فرش قرمز، از ولادیمیر پوتین همتای روسی خود در پایگاهی نظامی در انکوریج در ایالت آلاسکای آمریکا که صد سال پیش آمریکا آن را از روسیه خریداری کرده بود، استقبال کرد. این دو رهبر پس از خوش و بش اولیه به جلسه رفتند. این نشست حدود ۳ ساعت طول کشید و نیم ساعت زودتر از انتظار پایان یافت. ترامپ پیش از این جلسه گفته بود با روسیه بدنبال آتش‌بس در اوکراین است و افزوده بود: اگر بدون شکلی از آتش‌بس از مذاکرات خارج شوم خوشحال نخواهم بود. این دو پس از جلسه به تمجید از یکدیگر پرداختند و گفتند این جنگ اساسا نمی‌بایست آغاز می‌شد. پوتین گفت که بین روسیه با اوکراین و حتی آمریکا روابط تاریخی خوبی وجود داشته، آنها همسایه هم هستند و او مایل است آنها را ادامه دهد. ترامپ گفت این جلسه پیشرفت بسیار بزرگ و سازنده‌ای به همراه داشته و چند نکته باقی مانده که به زودی به آنها رسیدگی خواهد شد و افزود نتایج این جلسه را با ناتو و زلنسکی نیز در میان خواهد گذاشت. پوتین در انتها به ترامپ گفت که جلسه بعدی آنها در مسکو باشد. از سوی دیگر اوکراین می‌گوید که یک پالایشگاه بزرگ نفت در شهر سیزران واقع در مرکز روسیه و یک بندر و یک کشتی در آن که حامل محموله تسلیحات ایرانی بوده را نیز زده است. ولودمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در این اجلاس شرکت نداشت.
لطفا روی عکس تبلیغاتی کلیک کنید تا برای شما شماره بگیرد؛ ادامه مطلب پس از این تبلیغات
insurance بیمه شهرام بینش
۸- اردوگاه‌های بی‌خانمان‌ها در واشنگتن با فشار جنجالی پلیس آمریکا پاکسازی شد. بی‌خانمان‌های واشنگتن دی‌سی روز پنجشنبه وسایل خود را جمع کردند تا مسئولان در چارچوب طرح جدید دونالد ترامپ برای مقابله فدرال با بی‌خانمانی محل آنها را پاکسازی کنند. مقام‌ها با محصور کردن منطقه به افراد فرصت دادند تا پیش از پاکسازی، اموال خود را تخلیه کنند. چند متر آن‌طرف‌تر معترضان با پلاکاردهای ضد ترامپ تجمع کرده بودند.
۹- دینا بولوارته رئیس جمهور پرو، روز جمعه به جزیره‌ای در رودخانه آمازون که مرکز اختلاف ارضی با کلمبیا است، سفر کرد و در آنجا بر حاکمیت بی‌چون و چرای پرو بر این سرزمین تأکید کرد. اولین سفر بولوارته به این جزیره در حالی صورت می‌گیرد که تنش‌های دیپلماتیک با کلمبیا بالا گرفته، چرا که گوستاوو پترو رئیس جمهور کلمبیا اخیرا صلاحیت پرو بر جزیره سانتا روزا را رد کرده است. تنش‌ها بین کشورهای همسایه روز سه‌شنبه تشدید شد، زمانی که پلیس پرو ۳ مرد کلمبیایی را که در این جزیره مشغول انجام کار نقشه‌برداری زمین بودند، دستگیر کرد. حدود ۳,۰۰۰ نفر در جزیره کوچک سانتا روزا زندگی می‌کنند که قرن گذشته در وسط رودخانه آمازون پدیدار شد.
۱۰- کشورهای کوزوو، کرواسی و آلبانی در بالکان اعلان کردند که در حال تبدیل توافق دفاعی مشترکی که اوایل سال جاری امضا شد به اقدامات عملی هستند؛ توافقی که هدف آن تقویت امنیت منطقه و افزایش توان همکاری میان نیروهای ۳ کشور است. پنتاگون در جریان سفر ماه ژوئن ماچدونچی از این طرح استقبال کرد و کشورهای عضو ناتو نیز از آن حمایت کرده‌اند. اما دولت صربستان با این توافق مخالفت کرده و هشدار داده است که چنین همکاری‌هایی می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد یک بلوک نظامی جدید شود.
۱۱- جاری شدن سیل در پی بارش شدید باران در هند و پاکستان جان بیش از ۲۰۰ نفر را در این ۲ کشور گرفت. امدادگران در هند به دنبال دستکم ۸۰ فرد مفقود شده در یک روستای دورافتاده هیمالیا هستند. مقام‌های محلی هشدار داده‌اند که تعداد افراد مفقودشده ممکن است افزایش یابد. بنا به گزارش‌ها در منطقه کشمیر تحت کنترل هند دستکم ۶۰ نفر بر اثر جاری شدن سیل جان باختند. این در حالی است که یک بالگرد امدادرسانی روز جمعه در شمال شرقی پاکستان سقوط کرد. هر پنج سرنشین از جمله دو خلبان این بالگرد کشته شدند. طبق اعلام مقام‌های پاکستان بیش از ۴۷۷ نفر از روز ۲۶ ژوئن تاکنون بر اثر جاری شدن سیل و رانش زمین جان خود را در این کشور از دست داده‌اند.
۱۲- نعیم قاسم رهبر حزب‌الله لبنان، طرح دولت این کشور برای خلع سلاح این گروه را «اجرای دستورات آمریکا و اسرائیل» خواند و تهدید کرد در صورتی که دولت تصمیم به اجرای آن داشته باشد، حزب‌الله با آن مخالفت خواهد کرد. وی افزود که این نیرو تنها نیروی کارآی لبنان در مقابل اسرائیل است. وی از حمایت‌های ایران نیز قدردانی کرد.
۱۳- یواس‌اس نیمیتز قدیمی‌ترین ناو هواپیمابر عملیاتی نیروی دریایی ایالات متحده در آخرین مأموریت خود و پس از نزدیک به نیم قرن خدمت، در بحرین پهلو گرفت. آخرین باری که یک ناو هواپیمابر آمریکایی وارد این آب‌ها شد، بیش از یک سال پیش و پس از جنگ اسرائیل و حماس بود، زمانی که گروه نبرد ناو «تئودور روزولت» به منطقه اعزام شد. استقرار کنونی آن در خلیج فارس، آخرین حضور عملیاتی‌اش پیش از خروج از خدمت محسوب می‌شود.
۱۴- چین امروز رسما اعلام کرد که با فعال‌سازی فعال‌سازی مکانیسم ماشه و برقراری دوباره تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه تهران مخالف است. این موضع پس از آن اعلام شد که سه کشور غربی بریتانیا، فرانسه و آلمان به سازمان ملل گفتند اگر تا پایان ماه اوت راه‌حلی دیپلماتیک برای مسئله هسته‌ای ایران پیدا نشود، تحریم‌ها علیه این کشور را دوباره برقرار خواهند کرد. ایران گفته است که با چین و روسیه برای جلوگیری از بازگشت تحریم‌ها همکاری می‌کند. روسیه اگرچه پیشتر گفته بود با مکانیسم ماشه مخالف است اما هنوز اعلان رسمی در اینباره نداشته است.
ادامه مطلب پس از این تبلیغات
Website Design
Best Persian Iranian Directory

۱۵- کانال ۱۲ اسرائیل گزارش داده که هکرهای وابسته به ایران در جریان جنگ ۱۲ روزه موفق شده‌اند به تلفن همراه شخصی آیلِت شاکد، وزیر پیشین دادگستری اسرائیل، نفوذ کنند. این نفوذ پس از چندین تلاش ناموفق قبلی و زمانی انجام شد که شاکد روی یک لینک کلیک کرد که به هکرها اجازه داد کنترل کامل تلفن همراه او را به دست بگیرند. سازمان امنیت داخلی اسرائیل حدود دو هفته پس از این نفوذ، به شاکد اطلاع داد که تلفن او هک شده است.
لطفا روی عکس تبلیغات زیر کلیک کنید؛ ادامه مطلب پس از این تبلیغات
اتوماسیون و هوشمندسازی خانه و دفتر کار

اگر شما همکاری گرامی ما هستی، مرسی که این مطلب را خواندی، اما کپی نکن و با تغییر به نام خودت نزن، خودت زحمت بکش!
پروتکل علمی - پزشکی جهانی برای مقابله کلیه ویروس‌هایی مانند کرونا که انتقالشان از طریق بسته هوایی است:
۱- ماسک ان-۹۵ بزنید، کرونا از ماسک‌های معمولی رد می‌شود. ۲- فیلتر هوای قوی هپا بگذارید. ۳- تا جایی که می‌توانید از مردم حذر کنید. ۴- تغذیه خوب و سالم داشته باشید، مقادیر زیاد ویتامین C و D مصرف کنید. ۵- بسیار ورزش کنید. ۶- اگر توانستید حتما واکسن بزنید.
Date: Friday, August 15, 2025 - 18:45

درباره نویسنده/هنرمند

دیگر مطالب مرتبط

تعمیرات هرگونه وسایل برقی - آلن

Share this with: ارسال این مطلب به