این روز فرصتی است برای گرامیداشت اقدامات انساندوستانه ای که در سراسر جهان صورت میگیرد و تجلیل از انسانهایی که جان خود را در این راه از دست داده‌اند
۱۹ آگست روز جهانی انسان دوستیاست . روزی که مجمع عمومی سازمان ملل در ماه دسامبر سال ۲۰۰۸ با صدور قطعنامه ای این روز را به عنوان روز جهانی انسان دوستی تعیین کرد  وهمواره هم زمان با سالگرد انفجار بمب در مقر سازمان ملل متحد در بغداد (۱۹ اوت ۲۰۰۳) و کشته شدن تعدادی از کارمندان بخش بشردوستانه سازمان ملل متحد گرامی داشته می شود.
همچنین روز جهانی انساندوستی فرصتی است برای گرامیداشت اقدامات انساندوستانه ای که در سراسر جهان صورت میگیرد و تجلیل از انسانهایی که جان خود را در این راه از دست داده‌اند. همچنین با اختصاص چنین روزی  به نام انسان دوستی سعی در تشویق دولت‌ها، سازمانها و ارگانهای مختلف به فعالیت های است که موجبات امنیت و آرامش و رفاه بشری را به همراه داد.
گزارشات حاکی از آن است که علیرغم فعالیت ارگانهای مختلف جهانی هنوز میلیونها انسان با بحرانی‌های مانند خشونت، گرسنگی و جنگ دست به گریبانند..
تا اواسط سال 2016، حدود 1 میلیون نفر در مناطق محاصره شده زندگی می کردند و امکان دسترسی به کمک‌های بشردوستانه نداشتند.
ونزوئلا در حال تجربه یک بحران عمیق انسانی است. مردم با کمبود شدید دارو، مراقبت‌های پزشکی  و مواد غذایی مناسب روبرو هستند. این در حالی است که واکنش مقامات دولت ونزوئلا وجود بحران را انکار می کنند. آنان ظاهرا سیاست‌های موثری برای کاهش این بحران  در نظر ندارند و تلاش‌های محدودی را برای دستیابی به کمک‌های بین المللی بشردوستانه نیز انجام داده اند.
یمن با شیوع بی‌سابقه وبا دست به گریبان است. طبق گزارشات سازمان بین‌الملل، از ماه آپریل 320199 نفر به تعداد مبتلایان افزوده شده که 1742 نفر آنان در این فاصله جان خود را از دست داده‌اند. 7 میلیون نفر در معرض قحطی هستند که از این تعداد 2.3 میلیون کودکان زیر 5 سال هستند. سیستم درمانی به دلیل آسیب و تخریب مراکز درمانی، کمبود بودجه و نیروی انسانی در حال سقوط است.
تنها برای تهیه واکسن احتیاج به 250 میلیون دلار اضافی هست که از این مبلغ 47 میلیون دلار آن دریافت شده. علاوه بر این مشکلات، حملاتی که به محموله‌های کمک‌های انسان دوستانه و کارکنان امداگر میشود نیز شرایط را سخت‌تر کرده.
بحران‌های انسانی در عراق همچنان ادامه دارد. بسیاری از افرادی که از خانه خود فرار کرده‌اند همه چیز را از دست داده‌اند. آنها به سرپناه، غذا، مراقبت‌های بهداشتی و آب نیاز دارند.
به گفته معاون نماینده سازمان ملل متحد در عراق "آنچه مردم تجربه کرده‌اند تقریبا غیر قابل تصور است. "
بسیاری از پناهندگان در سراسر دنیا نیاز به اسکان دارند. به همین منظور 19 سپتامبر سال گذشته، مجمع عمومی سازمان ملل متحد نخستین اجلاس عالیرتبه سران  را به منظور پرداختن به جابجایی‌های عظیم پناهندگان و مهاجران و با هدف اتحاد کشورها در راستای رویکردی انساندوستانه تر برگزار کرد. و در نشست دیگری  در 20  سپتامبر، در حاشیه نشست مجمع عمومی، باراک اوباما رییس جمهور ایالات متحده مریکا، با مشارکت کانادا، اتیوپی، آلمان، اردن، مکزیک و سوئد، میزبان "اجلاس رهبران درباره پناهندگان" بود. دولت کانادا علاوه بر کمکهایی که قرار شد در زمینه آموزش و ... انجام دهد، قول داد که میزان 10% بر میزان کمکهای انساندوستانه‌اش در سال مالی 2016-2017 بیفزاید.
سازمان جهانی Care در ژانویه 2017 گزارشی تحت نام "سقوط در سکوت" منتشر کرد و در آن به بررسی ده مورد بحران انسانی سال 2016 که کمتر گزارش شده است پرداخت. که به طور خلاصه بشرح زیر میباشد.
1-      دو میلیون نفر در اریتره غذای کافی ندارند. این کشور ظاهرا از جهان منفک شده است. روزنامه نگاران و کارکنان بخش بشردوستانه، دسترسی به داده‌ها ندارند و بسیاری از سازمان‌های بزرگ کمک‌رسانی مجاز به ارائه کمک به بیماران نیستند. نیمی از کودکان در اریتره به دلیل گرسنگی نمیتوانند به طور کامل توانایی ذهنی و فیزیکی خود را به دست آورند.
2-       خشونت‌های سیاسی که از سال 2015 در بروندی آغاز شده  منجر به نیاز سه میلیون نفر به کمک های انساندوستانه شده است.
3-      یک و نیم میلیون نفر در ماداگاسکار وابسته به کمکهای اضطراری هستند و 330 هزار نفر با گرسنگی حاد روبرو هستند.
4-      70% (تقریبا 18 میلیون نفر) از جمعیت جمهوری دمکراتیک کره غذای کافی ندارند. از این تعداد 2 میلیون کودکان و زنان باردار و یا شیرده هستند که در معرض سوء تغذیه قرار دارند.
5-      بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، خشونت طولانی مدت و مقابله با خشونت های نظامی، 21 میلیون نفر را در حوزه دریاچه چاد تحت تاثیر قرار داده است و تقریبا نیمی از جمعیت این منطقه - 9.2 میلیون نفر را نیازمند کمک‌های حیاتی کرده است.
6-      جمهوری دمکراتیک کنگو با 20 سال جنگ و افزایش خشونت در سال 2016، امید کمی برای صلح در آینده نزدیک دارد و با مشکلات ناشی از آن دست به گریبان است.
7-      بارانها و سیل‌های موسمی بنگلادش، 28000 نفر را نیازمند کمک‌های غذایی، آب، بهداشت، سرپناه و کمک‌های مالی کرده است.
8-      خشکسالی مفرط موجب گرسنگی 1.4 میلیون نفر در گینه نو شد.
9-      بیش از دو میلیون نفر، تقریبا نیمی از جمعیت جمهوری آفریقای مرکزی، نیازمندکمکهای غذایی و کمک‌های بشردوستانه هستند. امدادگران اغلب نمی توانند به افراد نیازمند دسترسی پیدا کنند زیرا آنها به طور منظم توسط گروه‌های مسلح مختلف که به کشور سفر می‌کنند، مورد حمله قرار می گیرند. این یک نقض شدید قوانین بین المللی بشر دوستانه است که باید ایمنی کارگران و منابع انسانی را تضمین کند.
10-   6 میلیون از سودانی‌ها در تلاش برای بقا هستند. بسیاری از گرسنگی‌های شدید رنج میبرند. بیش از دو میلیون کودک در معرض سوء تغذیه قرار دارند. تقریبا سه میلیون نفر از سودانی‌ها در مملکت خود یا کشورهای همسایه آواره و به دنبال امنیت هستند.
Date: Wednesday, August 23, 2017 - 20:00

Share this with: ارسال این مطلب به