یکی از زندانیها "حسین سلیل" است که مدتهاست در زندان بسر میبرد. او در سال 1990به عنوان پناهنده به کانادا فرار کرد و در سال 2006 هنگام بازدید از بستگان خود در ازبکستان دستگیر شد و به چین منتقل گردید. او به اقدامات تروریستی محکوم شده است. حکم اعدام وی در سال گذشته به 20 سال حبس کاهش یافته است
نخست وزیر و وزرای کابینه بعد از ترک بریتیش کلمبیا به قصد پکن سفر رسمی خود به چین را آغاز نمودند. مقامات دولتی به خبرنگاران گفتند این سفر ظاهرا همراه با جلسات برنامهریزی شده با طرفداران حقوق بشر و فعالان سیاسی خواهد بود. طبق برنامهریزیهای انجام گرفته مجموعهای از جلسات با مقامات حکومت چین شامل شام خصوصی با رئیس جمهور و نخست وزیر، میز گرد با مدیران کسب و کار چین در مجمع جهانی "فورچون" در شهر "گوانگژو" برگزار خواهد شد. ترودو در حالی با پرزیدنت "شی جیپینگ" بر سر میز شام میرود که حداقل سه شهروند کانادایی در زندانهای چین به سر میبرند.
"گلوریا نافزیگر" از اعضای سازمان عفو بینالملل گفت: "ما شاهد سرکوب گسترده منتقدان دولت، وکلا، روزنامهنگاران، فعالان محیطزیست و حقوق بشر در چین بودهایم که بسیار نگران کننده است.
"فرانسوا فیلیپ" وزیر تجارت بینالملل به خبرنگاران گفت: کانادا معتقد به تجارت با "چشمهایباز" است و قراردادی که به اصول کشور لطمه بزند را امضا نخواهد کرد. هیچ چیز مهمتر از این نیست که بتوانیم به کاناداییها که نیاز به حمایت ما در خارج از کشور دارند، کمک کنیم و این موضوع با یک رابطه خوب دوجانبه بدست میآید. بهترین راه تعامل بحث و گفتوگوی آزاد است. این دقیقا همان چیزی است که ما انجام میدهیم.
یکی از زندانیها "حسین سلیل" است که مدتهاست در زندان بسر میبرد. او در سال 1990به عنوان پناهنده به کانادا فرار کرد و در سال 2006 هنگام بازدید از بستگان خود در ازبکستان دستگیر شد و به چین منتقل گردید. او به اقدامات تروریستی محکوم شده است. حکم اعدام وی در سال گذشته به 20 سال حبس کاهش یافته است.
همسر وی "کامیل تلندیباوا" که در برلینگتون زندگی میکند در سال گذشته گفت: او بیگناه است ما خواستار آزادی او هستیم. سلیل در 10 سال گذشته هیچ ارتباطی با همسر خود نداشته است.
یکی دیگر از کاناداییهای زندانی" سان کیان" است که در ماه فوریه در پکن دستگیر شد. او متهم به فرقهگرایی میباشد.
نفرات بعدی" جان چنگ و آلیسون لو" تولیدکنندگان شراب از ایالت بریتیش کلمبیا هستند. کسانی که در ماه مارس 2016 به اتهام قاچاق در چین دستگیر شدند.
"برایان ماکسول" سخنگوی امور خارجه گفت: "ما وضعیت حقوق بشر در چین را از طریق گفتوگوهای بینالمللی دنبال میکنیم. "دیوید پولونی" سفیر کانادا از سال 2009 تا سال 2012 در چین گفت که پرونده "چانگ و لو" باید به عنوان یک هشدار برای کارکنان کانادایی در چین در نظر گرفته شود. وی خاطرنشان کرد که چانگ قبلا به عنوان نماینده تجاری دولت به این کشور سفر کرده است و گفت که بازداشت وی نشان میدهد که چگونه یک اختلاف گمرکی میتواند به سرعت به یک پرونده جنایی مبدل گردد. "دیانا فو" استادیار سیاست آسیا در دانشگاه تورنتوگفت: "این ترسناک، خطرناک و غیرمنصفانه است. دیدگاه چین در مورد حقوق بشر و حاکمیت قانون به شدت متفاوت با کانادا است... این خط فکری باعث از بین رفتن حقوق سیاسی، آزادی بیان و رسانهها، اجتماعات و آزادیهای فردی در آن کشور شده است".
علیرغم این موضوع، کانادا در پی گسترش و تعمیق روابط با چین میباشد، در زمانی که با بحران نفتا و احتمال تغییرات گسترده در پیمان نفتا و شرکای بزرگ تجاریاش، آمریکا و مکزیک، روبروست. کانادا با دارا بودن مقادیر بسیار بزرگی از مواد اولیه میتواند تامینکننده نیازهای چین باشد و از طرف دیگر بتواند چین را بعنوان جایگزینی برای سیاستهای یکطرفه آمریکا معرفی نماید.
Arash Moghaddam آرش مقدم مدرک کارشناسی کامپیوتر و تخصص تولید رسانه دیجیتال دارد و مدیریت تولید بیش ۹ رسانه تصویری، چاپی و اینترنتی را بعهده داشته است. |
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو