ایران استار: رهبر جمهوری اسلامی به تازگی در دیدار با دانشجویان حمایت‌کننده نظام به نکات مهمی اشاره کرده که نوعی ریل گذاری برای سیاست و مدیریت داخلی ایران به شمار می‌رود از جمله اینکه رهبر جمهوری اسلامی قصد دارند به هر نحو ممکن در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ شمسی در ایران، یک دولت کاملا هماهنگ با سیاست‌های خودش تشکیل شود تا شاید خیال او را از بر سر کارآمدن گزینه مطلوب خودش به عنوان سومین رهبر جمهوری اسلامی هم راحت کند.     
 
دولت جوان حزب اللهی و مسهل انتخاب رهبری بعدی
آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار که به شکل تصویری برگزار شده خطاب به دانشجویان مورد تایید خودش گفته که دولت جوان حزب‌اللهی علاج مشکلات ایران است.
گفته می‌شود یکی از دغدغه‌های جدی خامنه‌ای در آستانه ۸۲ سالگی موضوع انتخاب کم‌هزینه جانشین خودش است. آیت‌الله خمینی رهبر پیشین جمهوری اسلامی در سن ۸۶ سالگی درگذشت و ۲-۳ سال آخر حیات وی با چالش‌های عمده‌ای برای انتخاب رهبر بعدی سپری شد. در همین ایام بود که پایه‌گذار جمهوری اسلامی، با همراهی روحانیونی مانند هاشمی رفسنجانی و خامنه‌ای، آیت‌الله منتظری را از قائم مقامی رهبری خلع کرد و همین مساله موجب شد تا در نهایت رهبری جمهوری اسلامی به آیت‌الله خامنه‌ای برسد.
برخی کارشناسان معتقدند که خامنه‌ای با انتخابات مهندسی شده مجلس در اسفند ماه سال ۱۳۹۸ و همچنین مهندسی انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ هرگونه مخالفت داخل نظام با گزینه مطلوب خودش برای رهبری آینده جمهوری اسلامی را مدیریت می‌کند.
 
 ریل‌گذاری انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰
آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار با دانشجویان حامی جمهوری اسلامی کوشش کرده تا منظورش از دولت انقلابی را تا حدی ترسیم کند که منجر به اختلاف داخل میان نیروهای وابسته به خودش نشود. وی گفته: "مکرر گفته‌ام که به چنین دولتی معتقد و امیدوارم اما معنای این حرف صرفا این نیست که یک جوان سی و چند ساله رئیس دولت باشد، بلکه معنای دولت جوان و حزب اللهی یک دولت پای کار، آماده و با‌نشاط است که علاج مشکلات است و می‌تواند کشور را از راه‌های دشوار عبور دهد... برخی در سنین بالا نیز به معنایی جوان و پر تلاش و با نشاط هستند، مانند شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی که بیشتر از ۶۰سال داشت، اما اگر شهید نمی‌شد، او را تا ۱۰ سال دیگر نیز در همان مسئولیت حفظ می‌کردم."
این اظهارات رهبر جمهوری اسلامی را می‌توان نوعی سیاست‌گذاری کلان برای مهندسی انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ در ایران دانست. انتخاباتی که هسته سخت قدرت به محوریت خود رهبر قصد دارد با استفاده از عملکرد ضعیف دولت حسن روحانی و مجموعه موسوم به اصلاح‌طلبان دولتی همسو با خودش  را بر سر کار بیاورد.
رهبر جمهوری اسلامی پیشتر هم نشان داده با این قبیل اظهارات سعی می‌کند تا فضای انتخاباتی را تحت تاثیر خودش قرار دهد. آیت‌الله خامنه‌ای در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۸ یعنی یک ماه مانده به انتخابات پُرحرف و حدیث ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸  در کردستان به گونه‌ای صحبت کرد که به اعتقاد برخی در آنچه به عنوان نتیجه انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد، کاملا و تاثیرگذار بود و به زعم برخی حتی نتیجه انتخابات را پیشاپیش مشخص کرد. وی در کرستان کدهای روشنی در حمایت از محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور وقت داد و به مردم توصیه کرد به صالح‌ترین کاندیدا رای دهند و بهترین کاندیدا را کسی دانست که با مردم یگانه و صمیمی باشد، از فساد دور باشد، دنبال اشرافی‌گری خودش نباشد و ساده‌زیست باشد. همه صفاتی که آیت‌الله خامنه‌ای برای کاندیدا مطلوب ذکر کرده بود در واقع همان صفاتی بودند که تبلیغات وسیع حکومتی سعی داشتند آن را به محمود احمدی‌نژاد نسبت دهند.
البته شخص اول حکومت ایران علی‌رغم این سیاست‌گذاری و عملکرد نهادهای زیرمجموعهاش از جمله شورای نگهبان و سپاه که دو بازوی مهم مهندسی نتیجه انتخابات هستند اما همیشه در ظاهر و حرف مدعی بوده که در انتخابات بی‌طرف است و همه چیز باید طبق قانون و با رای مردم مشخص شود. البته این ادعا در افکار عمومی ایران دیگر به هیچ عنوان باور پذیر نیست. چه آنکه علی مطهری نماینده رد صلاحیت شده انتخابات مجلس در اسفند ماه ۱۳۹۸ به تازگی نامه‌ای به آیت‌الله خامنه‌ای نوشته و در آن شرح داده که چگونه شورای نگهبان وی و تعداد زیادی از کاندیداهای انتخابات را به دلیل داشتن مواضع متفاوت از رهبری جمهوری اسلامی رد صلاحیت کرده است.
 
Date: Sunday, May 17, 2020 - 20:00

Share this with: ارسال این مطلب به