جیسون کنی معترضین را چپ افراطی که ادعا میکنند کانادا یک کشور نامشروع است، نامید
امروز عصر، "جیسون کنی"، نخست وزیر محافظهکار آلبرتا و وزیر سابق دولت فدرال هارپر گفت که خوشحال میشود این مجسمه را از مونترال گرفته و در "ادمونتون" نصب کند. استان کبک میخواهد این مجسمه هرچه زودتر سر جای قبلی خود نصب شود، شهرداری مونترال نمیخواهد اکنون این مجسمه جایی نصب شود و برخی نیز از هم اکنون مکانهایی را برای نصب جدید پیشنهاد میکنند.
سرنگونی مجسمه مکدونالد در مونترال؛ جیسون کنی: آنرا در ادمونتون نصب کنید
"ائتلاف برای آزادی" که ترتیب دهنده تظاهرات مونترال بوده در بیانیهای گفت: "این بناهای نژادپرستانه لیاقت داشتن جایی را ندارند" و سپس خواستار حذف همه مجسمهها، پلاکها و نمادهای بردهداری، نژادپرستی و ضد سیاهپوستی و بومیان کانادا شد. این گروه افزود: "نمادهای نفرت، سرکوب روانی افراد حاشیهنشین را تشویق میکنند و یادآور عدم توازن، نابرابری قدرت و تشویق نگرشهای سوپرماسیستی سفید در میان همه مردم هستند".
در سالهای اخیر مجسمه مکدونالد نه فقط در مونترال، بلکه در چند نقطه دیگر کانادا نیز بارها و بارها مورد حمله واقع و به روی آن رنگ پاشیده شده تا اعتراض نمادین به آنچه كه او انجام داده بود صورت گیرد. اینبار اما تظاهرات کنندگان در مونترال با پایین کشیدن مجسمه خواستند کلا مجسمه را حذف نمایند.
مکدونالد کیست و چه کرد؟
مکدونالد، اولین نخست وزیر کانادا، سیستم آسایشگاهها و مدارس مسکونی کانادا برای فرزندان بومیان را ایجاد کرد، که بهگونهای طراحی شده بود تا فرزندان بومیان نتوانند فرهنگ نیاکانشان را دیده و ادامه دهند. کودکان از خانوادههایشان گرفته شده و مجبور به زندگی در مؤسساتی شدند که در آن سوء استفادههای جنسی، جسمی و عاطفی صورت میگرفت. تحت رهبری مکدونالد، هزاران انسان بومی دچار قحطی شدند، پلیس و ارتش کانادا جوامع آنها را نابود کردند و قانون فدرال بومیان که شرایط و چگونگی روابط بین دولت و بومیان را بیان میکرد به طرز چشمگیری ظالمانهتر شد.
جیسون کنی چه میگوید؟
در اقدامی غیر منتظره، "جیسون کنی"، نخست وزیر محافظهکار آلبرتا و وزیر سابق دولت محافظهکار فدرال هارپر، در حال دفاع از میراث "جان مکدونالد" اعلام کرد دولت وی خوشحال خواهد شد که مجسمهای که اکنون بیسر از مک دونالد در مونترال بر زمین افتاده با انتقال به شهر ادمونتون از استان آلبرتا، در محوطه بیرونی قوه مقننه این استان نصب شود.
وی معترضین را نیز "چپ افراطی" که ادعا میکنند کانادا یک کشور نامشروع است، نامید و افزود: "اینکه در مورد میراث و زندگی او {مکدونالد} بحث کنیم، کاری درست است. اما این اشتباه است که اجازه دهیم گروههای اراذل و اوباش تاریخ کانادا را مورد تهاجم و خرابکاری قرار دهند و مجازات نیز نشوند".
به گفته محققان، كلماتی كه كنی برای توصیف معترضین بكار برد مسئلهساز است. به عنوان مثال، "اراذل و اوباش" اغلب از سوی سیاستمداران برای ایجاد ترس از "دیگری" استفاده میشود، بخصوص علیه سیاهپوستان، بومیان و مردم از نژادهای دیگر.
اکنون مکدونالد در کانادا در چه وضعیتی است؟
در سال ۲۰۱۸ نیز در شهر ویکتوریا در استان بریتیش کلمبیا هنگامی که مجسمه مکدونالد را از پلههای تالار شهر بیرون کشیده شد، بحث و جدال جدی را برانگیخت.
سال قبل از آن نیز، اتحادیه معلمان انتاریو خواستار تغییر نام مدارسی که به نام "مکدونالد" در انتاریو بودند شدند، اما "كاتلین وین" نخست وزیر لیبرال وقت انتاریو این پیشنهاد را رد کرد.
نظر ارسال شده توسط:
دانش
با سلام و احترام و خسته نباشید
در مقاله " سرنگونی مجسمه مک دونالد در مونترال، جیسون کنی: به من بدهید نصبش کنم" ازنوع روایت ایران استار از این ماجرا چنین بر می آید که نویسنده از سرنگون کردن و آسیب زدن به این مجسمه که بدون هیچ حکم دادگاه صورت گرفته و دویست نفر نظر خود را به کل مردم مونترال و کانادا تحمیل کرده اند، تلویحا حمایت کرده است و مثلا در مورد جیسون کنی کلمه " در اقدامی غیر منتظره " را بکار برده اید در حالی که بسیاری از سیاستمداران کانادا از طیفهای مختلف این اقدام تخریب مجسمه را محکوم کرده اند حتی جاستین ترودو که ضمن محکوم کردن آنرا vandalism نامید.
طبعا منطقی نیست که ۲۰۰ نفر ( البته در فیلمی که من در یوتیوب دیدم تعداد آنها خیلی کمتر به نظر می رسید) نظر خود را به کل مردم یک شهر یا حدود ۳۹ میلیون نفر مردم کانادا تحمیل کنند. نهایتا اگر خیلی مشکل دارند می توانند به دادگاه صالح شکایت ببرند. باید دانست که مک دونلد یکی از مهمترین بنیانگزاران کشور کانادا بود و اگر تلاش او نبود امروز کشوری به نام کانادا وجود نمی داشت که اینگونه افراد در ان به چنین اقداماتی دست بزنند و آثار تاریخی را ویران کنند.
در مورد کم شدن بودجه پلیس هم باید دانست که قطعا افراد قانون مدار آنرا برنمی تابند، اگر کسی قربانی یک جرم در عمرش بوده باشد می داند که سریع رسیدن پلیس به سر صحنه چه اقدام موثری است در پیشگیری از جرمو نجات جان و مال شهروندان. البته قانون ستیزان چنین نمی خواهند، انها می خواهند پلیس وجود نداشته باشد تا آنها راحت بتوانند هر آنچه می خواهند بکنند. البته این مساله جدای ازنظارتو کنترلی است که باید روی همه نهادها از جمله پلیس باشد که البته ان نظارت لازم است.
در پایان، امیدوارم اصلاحیه لازم را در مقاله مذکور نموده و همچنین خبر محکوم شدن این اقدام آنارشیستی را توسط سیاستمداران و جاستین ترودو درج بفرمایید.
با تشکر
۱- ماسک ان-۹۵ بزنید، کرونا از ماسکهای معمولی رد میشود. ۲- فیلتر هوای قوی هپا بگذارید. ۳- تا جایی که میتوانید از مردم حذر کنید. ۴- تغذیه خوب و سالم داشته باشید، مقادیر زیاد ویتامین C و D مصرف کنید. ۵- بسیار ورزش کنید. ۶- اگر توانستید حتما واکسن بزنید.
درباره نویسنده/هنرمند
Arash Moghaddam آرش مقدم مدرک کارشناسی کامپیوتر و تخصص تولید رسانه دیجیتال دارد و مدیریت تولید بیش ۹ رسانه تصویری، چاپی و اینترنتی را بعهده داشته است. |
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو