با نزدیک شدن و به تعطیلات سال نوی خورشیدی و افزایش سفرهای خارجی تقاضا در بازار بیشتر خواهد شد. ترس از تشدید تنش بین ایران و آمریکا، بازگشت یک جانبه بعضی تحریمهای آمریکا (و یا اعمال تحریمهای غیرهستهای) و نهایتا احتمال هرچند ضعیف لغو برجام هم احتمالا در افزایش تقاضا برای دلار و در نتیجه کمک به افزایش قیمت آن بیتاثیر نیست
قیمت دلار در بازار ایران با افزایشی دوباره رکوردی تازه به جا گذاشته و همزمان قیمت طلا و سکه هم بیشتر شده است.
به گزارش رسانههای ایران و تعدادی از صرافیهای بزرگ تهران قیمت دلار امروز چهارشنبه ۲۷ دی به حدود ۴۴۵۰ تومان در بازار آزاد رسید.
قیمت سایر ارزهای خارجی هم در بازار افزایش یافته است. نرخ فروش یورو در بازار آزاد به ۵۵۴۰ تومان رسید و هر پوند بریتانیا با قیمتی بیش از ۶۲۰۰ تومان فروخته شد.
به گزارشهای رسیده، چند ساعت بعد از آغاز کار، اغلب صرافیها بهای دلار را از روی تابلوهای قیمت برداشتهاند و تقریبا هیچ یک از آنها حاضر به فروش دلار نبودهاند. بنابراین گزارش بعضی دلالان، دلار را تا ۴۴۷۰ تومان قیمت دادهاند.
خبرگزاری دولتی ایران، هم گزارش داده است که قیمت هر سکه طلای طرح جدید با ۱۲ هزار تومان افزایش در بازار آزاد به یک میلیون و ۵۵۰ هزار تومان رسیده و هر قطعه سکه بهار آزادی طرح قدیم هم با سه هزار تومان رشد یک میلیون و ۴۷۰ هزار تومان معامله شده است. نرخ ارز مرجع بانک مرکزی هم همراه با بالا رفتن قیمت ارز در بازار آزاد افزایش یافته و قمیت دلار بانک مرکزی به حدود ۳۶۵۵ تومان رسیده است.
قیمت دلار در سال ۱۳۹۷چه وضعیتی در ایران خواهد داشت؟
سیر صعودی قمیت دلار در بازار ایران از تابستان سال ۱۳۹۶ آغاز شد و با وجود فراز و نشیبهای مقطعی تا کنون در مجموع رو به افزایش بوده است. دلایل مختلفی برای افزایش قیمت ارز ارائه و راهکارهای متفاوتی برای کنترل آن پیشنهاد شده، اما قیمت ارز همچنان در حال افزایش است.در ماههای گذشته کاهش نرخ سود بانکی و به تبع آن هدایت سرمایههای نقدی به سمت بازار ارز و سکه به عنوان یکی از دلایل این رشد قیمت عنوان شد. ناآرامی و اعتراضهای بیسابقه در ایران در هفتههای گذشته هم به عنوان دلیلی دیگر برای افزایش قیمت دلار و نوسان آن مطرح شد. یک تحلیل دیگر برای افزایش قمیت، کاهش تزریق ارز به صرافیها است.
بعضی فعالان بازار ارز میگویند که علت افزایش قیمت دلار این است که بانک مرکزی ارز کمتری به صرافیهای خود در بازار تزریق کرده و یا با قیمت بالاتر ارز میفروشد.
اگر این گفته درست باشد، یک بار دیگر در ماههای پایانی سال این گمانه را تقویت میکند که دولت با بالا بردن تعمدی قیمت برابری ارزهای خارجی در مقابل ریال در حال کسب درآمد (و احتمالا کاستن از کسری بودجه) است. حسن روحانی هنگام ارائه گزارش ۱۰۰ روز اول دور دوم دولتش، این اتهام را به شدت رد کرد و گفت هرسال در ماههای آذر و دی قیمت ارز بالا میرود ولی در بهمن ماه و اسفند کاهش مییابد.
اما این قاعده تنها در بعضی سالهای اخیر صادق بوده و نه همیشه. اتفاقا با نزدیک شدن و به تعطیلات سال نوی خورشیدی و افزایش سفرهای خارجی تقاضا در بازار بیشتر خواهد شد. ترس از تشدید تنش بین ایران و آمریکا، بازگشت یک جانبه بعضی تحریمهای آمریکا (و یا اعمال تحریمهای غیرهستهای) و نهایتا احتمال هرچند ضعیف لغو برجام هم احتمالا در افزایش تقاضا برای دلار و در نتیجه کمک به افزایش قیمت آن بیتاثیر نیست.
قیمت بیتکوین به زیر ۱۰ هزار دلار سقوط کرد
با ادامه کاهش ارزش بیتکوین، قیمت این ارز دیجیتال چهارشنبه 17 ژانویه، به کمتر از ۱۰ هزار دلار سقوط کرده است. بیت کوین در سه روز اخیر حدود ۲۵ درصد از ارزش خود را از دست داده است.
این در حالی است که بیشتر از یک ماه پیش (دسامبر ۲۰۱۷) قیمت آن تا حدود بیست هزار دلار هم بالا رفته بود.سایر ارزهای دیجیتال نظیر "اتر" هم روند مشابهی را تجربه میکنند.
یکی از دلایل سقوط ارزش ارزهای دیجیتال در روزهای اخیر نگرانی از وضع احتمالی قوانین سختگیرانه توسط دولتهای مختلف است که باعث شده سرمایهگذاران زیادی به فروش این ارز دیجیتال دست بزنند.
چین، کره جنوبی و آلمان گفتهاند ممکن است در روزهای آتی اقدامات محدودکنندهای را درباره ارزهای دیجیتال در دستور کار خود قرار دهند.
بیتکانکت یکی از صرافیهای عمده آنلاین که ارائهکننده ارزهای دیجیتال است، سهشنبه 16 ژانویه، اعلام کرد که به دلیل قوانین سختگیرانه دولتها و حملات سایبری به فعالیت خود خاتمه میدهد.
بیتکوین یک روش پرداخت دیجیتال است که بر مبنای رمزنگاری و با شبکهای از کامپیوترها ممکن میشود. بیتکوین بانک مرکزی یا هیچ مرکز دیگری ندارد و نقل و انتقالها با تایید در شبکه ممکن میشود.
با افزایش استقبال از این ارزهای دیجیتال در ماههای اخیر تقاضا در بازار افزایش یافت و قیمت بیتکوین بصورت نجومی بالا رفت تا جایی که در اوایل دسامبر قیمت آن به حدود ۲۰ هزار دلار رسید.
در همان زمان عدهای این جهش قیمت را به حباب تشبیه کردند.
در ایران بعضی صرافیها اقدام به خرید و فروش بیتکوین میکنند و این در حالی است که بعضی کارگزاران ایرانی هم امکان عرضه آنلاین این ارز دیجیتالی را فراهم کردهاند.
با توجه به سردرگمی قانونی درباره این ارز دیجیتال مسئولان ایرانی از اساس منکر قانونی بودن معامله آن هستند؛ دستکم تا زمانی که در این باره تعیین تکلیف شود.
بانک مرکزی به عنوان نهاد مرجع پولی قرار است سال آینده سند "ارزهای رمزینه" را رونمایی کند.
ولیالله سیف، رئیس کل بانک مرکزی در آخرین اظهار نظر خود در این باره گفته است: "ریسکهای زیادی به بیت کوین وارد است و به هیچ عنوان بانک مرکزی بیت کوین را تایید نمیکند." ژاپن از جمله کشورهایی است که بطور رسمی پرداخت با بیتکوین را قانونی میداند.
آخرین قیمتهای ارز
با درود به ایرانیان عزیز
در سه جبهه حضور داشتن و اقتصاد نظامی تاوان زیادتری دارد. یمن، سوریه و لبنان و هزینههای جانبی عراق و افغانستان رمقی برای اقتصاد ایران باقی نگذاشته است. امروز چهارشنبه 27 دی ماه دلار در ایران رکورد زد.
دلار امریکا از 4450 تومان هم گذشت.(البته هفت ماه قبل 4500 تومان امسال را پیشبینی کرده بودم) تا آخر سال آینده 5500 تومان را هم خواهیم دید.
آخرین نرخ انواع ارز:
دلار نقدی کانادا: از 3670 تا 3750
دلار حواله کانادا: از 3660 تا 3695
دلار نقدی آمریکا: از 4590 تا 4680
دلار حواله آمریکا: از 4510 تا 4580
درهم: از 1203 تا 1229
نرخ طلا و نفت
طلا: از 1650 تا 1680
نفت: از 62 تا 65
Shahpour Tanbakoee شاپور تنباکویی روزنامهنگار و متخصص امور ارزی است. وی مدیریت ارز ملل در تورنتو را بعهده دارد. 416-830-6500 |
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو