کشورهایی نظیر چین، ازبکستان، سنگاپور، نیوزیلند، تاجیکستان و الجزایر جزو کشورهای شناخته شده و موفق در زمینه کرونا بودهاند
این در حالیست که آمار ثبت شده جهانی از تعداد افرادی که کرونا گرفتهاند فقط ۴,۷۰۱,۲۲۷ نفر که معادل ۱۱% جمعیت است را ثبت کرده است.
چندین آمار شگفتآور کرونا در کانادا؛ دولت: ۷۵% کووید گرفتهاند، ثبت شده: ۱۱%، مرگ: ۰.۱۳%
محققان کارگروه ایمنی کوید-۱۹ با همکاری هفت مطالعه تحقیقاتی، یافتههای خود را در مطالعهای که روز دوشنبه در مجله انجمن پزشکی کانادا منتشر شد، به اشتراک گذاشتند. محققان روند جمعیت کانادایی در عفونت و واکسیناسیون را در سه مرحله مطالعه کردند: پیش واکسیناسیون (مارس تا نوامبر ۲۰۲۰)، عرضه واکسن (دسامبر ۲۰۲۰ تا ۲۱ نوامبر)، و ورود نوع اومیکرون (دسامبر ۲۰۲۱ تا مارس ۲۰۲۳). آنها همچنین نرخ آلودگی را بر اساس منطقه جغرافیایی و سن با استفاده از رویکرد سری زمانی و دادههای بیش از ۹۰۰,۰۰۰ نمونه از ۱۰ استان اندازهگیری کردند.
بر اساس این مطالعه، در دو مرحله اول، شیوع سرمی - تعداد افرادی که در یک جمعیت برای یک بیماری خاص مثبت میشوند - ناشی از عفونت کم بود بطوریکه کمتر از ۰.۳% از جمعیت کانادا در معرض ویروس قرار گرفتند. در بین جولای ۲۰۲۰ تا نوامبر ۲۰۲۱ این جمعیت کرونا گرفته فقط به ۹% رسید. محققان گفتند که پس از ورود اومیکرون و تقریبا همزمان با آن، برداشته رعایتهای کرونایی نرخ عفونت تا مارس ۲۰۲۳ به ۷۵% افزایش یافته است. آمار ثبت و اعلان تکتک افراد کرونایی توسط دولت به سازمانهای جهانی کمی پس از ورود اومیکرون قطع شده است.
دکتر "بروس مازر"، معاون علمی و سرپرست پژوهش در روز دوشنبه گفت: "علیرغم پوشش بالای واکسن در کانادا، همه افزایشهای قبلی در شیوع سرمی ناشی از عفونت به دلیل افزایش ناشی از نوع اومیکرون کمرنگ شد". بعبارت بهتر، این آمار نشان میدهد که واکسنها توانایی مقابله با اومیکرون را نداشتهاند، بعلاوه اینکه ماسکها که قبل از ورود واکسنها تنها عامل مقابله با کرونا بودند، موفقترین عامل جلوگیری از شیوع کرونا بودند. پس از گذشت ۶ ماه از شیوع نوع اومیکرون در کانادا، شیوع سرمی اکتسابی عفونت تا اواسط ژوئن ۲۰۲۲ به ۴۷% افزایش یافت، در ماههای بین ۱۵ دسامبر ۲۰۲۱ و ژوئیه ۲۰۲۲ نیز بطور میانگین، هر ماهه ۶.۴% از مردم کرونا گرفتهاند.
همین محققان با توجه به آمار نشان دادند که علیرغم اینکه پوشش واکسن تا پاییز ۲۰۲۱ به بیش از ۷۹% کل جمعیت کشور رسید و موارد شیوع گسترده نیز زیر ۴.۷% باقی ماند، همچنان نوع اومیکرون توانست از پوشش بالای واکسن و مصونیت جمعیت بگذرد و شیوع آن کُند نشد. این مطالعه همچنین نشان داد که میزان ایمنی اکتسابی ناشی از عفونت در گروههای سنی جوانتر سریعتر افزایش مییابد، بطوریکه نزدیک به ۸۰% افراد زیر ۲۵ سال، ۷۵% افراد بین سنین ۲۵ تا ۳۹، ۷۰% افراد بین سنین ۴۰ تا ۵۹ سال و ۶۰% افراد ۶۰ ساله به بالا بعلت گرفتن کرونا در مقابل آن مقاوم شدهاند. باقی مقاوم شدنها در مقابل کرونا بعلل واکسنی، ژنی یا نامشخص بوده است.
این مطالعه به این نتیجه رسید که "بسیاری از مردم کانادا در برابر سارسکو-۲ مصونیت ترکیبی دارند (که برخی از مطالعات اخیر نشان میدهد بهترین و مقاومترین نوع مصونیت است)، اما تغییرات سن و جغرافیا و میزان آنتیبادیست که به دولت نشان میدهد که باید چه نوع سیاستهای بهداشتی را طبق الگوهایی جمعیتی هر محل به کار گیرد".
آخرین آمار جهانی چه میگوید
بیشترین آمار کرونا در میان کشورهای مختلف جهان (بدون در نظر گرفتن کشورهای کوچک)، با حفظ ترتیب، به شرح زیر است: بیشترین تعداد کرونا گرفته: آمریکا، هند، فرانسه (ایران ۱۹، کانادا ۳۳)؛ بیشترین تعداد کشته شده: آمریکا، برزیل، هند (ایران ۱۲، کانادا ۲۴)؛ بیشترین تعداد کرونا گرفته به جمعیت یک میلیونی: اطریش، کره جنوبی، اسلوونی (کانادا ۱۱۹، ایران ۱۳۳) در این آمار بهترینها نیز شامل چین، نیجر و یمن است؛ بیشترین تعداد کشته به جمعیت یک میلیونی: پرو، بلغارستان، مجارستان (کانادا ۸۲، ایران ۶۹) در این آمار بهترینها نیز شامل کره شمالی، چین و نیجر است. در مجموع کشورهای اروپایی (از جمله روسیه) و آمریکایی (از جمله آمریکای جنوبی) از نظر تعداد افراد مبتلا و نیز کشته شده، بدترین وضعیت را داشتهاند. کشورهایی نظیر چین، ازبکستان، سنگاپور، نیوزیلند، تاجیکستان و الجزایر جزو کشورهای شناخته شده و موفق در زمینه کرونا بودهاند.
بیشتر بخوانید:
برای صدها خبر کرونا در صفحه ویژه کووید ایران استار اینجا را کلیک کنید.
- کرونای جدید اییجی ۵ با نام مختصر اریس ظهور کرده، متخصصان: سریعا واکسن بزنید
- علمی؛ دانشمندان آنتیبادیهایی را کشف کردند که همه نوع کووید - کرونا را خنثی میکند
- اعلان وضعیت "شیوع کرونا" در بخش قلب بیمارستان اتوبیکوک در غرب تورنتو
- اداره بهداشت کانادا: پائیز امسال دوز جدید واکسن کرونا را حتما بزنید
- علمی؛ دانشمندان: تمیزکنندههایی که روزانه برای مبارزه با کرونا استفاده میکردید، بیشتر از آنکه برایتان مفید میبودند، مضر بودند
- علمی؛ واکسیناسیون آمریکا: واکسن کرونا بزنید، دو کارشناس همین اداره: افراد جوان و سالم نیازی به زدن واکسن ندارند
- بگیریم یا نگیریم؟ دانشمندان کانادایی حالا میگویند بهترین ایمنی در مقابل کرونا، گرفتن کووید و سپس واکسن زدن است
- جدیدترین اعلان کانادا درباره کرونا: ۹۸% مردم یا گرفتهاند یا واکسن زدهاند؛ هر کسی باید چند دوز واکسن زده باشد؟ کی باید واکسن بزنید؟
- مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها و نیز سازمان غذا و دارو آمریکا: احتمالا واکسن دو ظرفیتی فایزر با سکته مغزی رابطه دارد
- شیوع وحشتناک کرونای اومیکرون ایکس بیبی در آمریکا که حتی از واکسن اومیکرون هم رد میشود: هر هفته تعداد مبتلایان دو برابر میگردد
- ب.کیو ۱ نسخه جهش کرده کرونا که واکسن را دور میزند و جهانی میشود؛ هر آنچه از ویروسهای جدید باید بدانیم
- احساس میکنید کرونا گرفتهاید؟ از فردا بجای مراجعه به پزشک به داروخانه بروید و قرص ضد کووید بگیرید
- هشدار بهداشت جهانی: زیرشاخههای جدید گذرنده از واکسن اومیکرون ب.آ ۲.۷۵ و ب.کیو ۱.۱، در حال فتح جهان هستند
- دانشمند سابق آزمایشگاه ووهان میگوید: کووید ساخته دست بشر است
- کانادا میلیونها دوز واکسن کووید گرانقیمت را دور میریزد؛ صدها کانادایی که این هفتهها با کرونا میمیرند چه کسانی هستند؟
- محققان آمریکایی در آزمایشگاهی در بوستون: با ترکیب کردن دو نوع کرونا توانستیم ۸۰% موشها را بکشیم
- نیوزیلند کلیه محدودیتهای کرونا را برداشت؛ کانادا: هر سه ماه یکبار واکسنی که ویروسش نیست را بزنید
- کرونا با اومیکرون برگشت؛ اسرائیل: دوزهای تقویتی ۳ ماه اثر دارند؛ مناطق بسیار خطرناک انتاریو اعلان شدند
- پاسخ دانشمندان به بارها و بارها کرونا گرفتن، موج کنونی و بعدی، آینده ویروس و انسان، و تاثیر واکسن اعلان شد
- وزیر بهداشت کانادا: کاملا واکسینه علیه کرونا؟ اثر ندارد و باید هر ۹ ماه واکسن بزنید؛ موج بعدی کووید جهان؟ نسخه هندی ب.آ-۲.۷۵ در همین پائیز
- قبلا کرونا گرفته یا واکسن زدهاید؟ کارشناسان میگویند باز هم سالی چند بار میتوانید اومیکرون بگیرید
۱- ماسک ان-۹۵ بزنید، کرونا از ماسکهای معمولی رد میشود. ۲- فیلتر هوای قوی هپا بگذارید. ۳- تا جایی که میتوانید از مردم حذر کنید. ۴- تغذیه خوب و سالم داشته باشید، مقادیر زیاد ویتامین C و D مصرف کنید. ۵- بسیار ورزش کنید. ۶- اگر توانستید حتما واکسن بزنید.
درباره نویسنده/هنرمند
Arash Moghaddam آرش مقدم مدرک کارشناسی کامپیوتر و تخصص تولید رسانه دیجیتال دارد و مدیریت تولید بیش ۹ رسانه تصویری، چاپی و اینترنتی را بعهده داشته است. |
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو