مجلس عوام، مجلس سنا و کتابخانه معروف پارلمان از پُر بینندهترین محلهای مجموعه تاریخی اتاواست
نکته دیگر آن بود که با توجه به جنگ سال 1812 بین کانادا و امریکا، باید محلی را برای پایتخت انتخاب میکردند که از مرزهای امریکا دور باشد و اتاوا اینگونه بود و حتی دور تا دور آن را جنگل احاطه کرده بود که گذر از آن ساده نبود.
اگر به تاریخ و گذشته دورتر اتاوا مراجعه کنیم، به این نتیجه میرسیم که قبل از ورود اروپائیان به کانادا، منطقه اطراف اتاوا محل سکونت شکارچیانی از قبایل اولیه امریکای شمالی بود که اوداوا(ODAWA) نام داشت. در سال 1613 ساموئل دوچمپلین از این منطقه بازدید کرد و فرمانروای فرانسه در امریکای شمالی شد. در سال 1800 چند سال پس از تسخیر کانادا توسط انگلیسیها، فیلمن رایت یک مهاجر امریکایی، اولین اقامتگاه دایمی را در شمال رودخانه اتاوا تاسیس کرد. پس از جنگ 1812 مهاجرت به اتاوا از سوی دولت تشویق شد و جمعیت آن به سرعت رشد کرد. سرهنگ جان بای در سال 1832 ابتکار ساخت کانال ریدو(RIDEAU) را به دست گرفت تا مسیری جایگزین با فاصلهای دورتر از مرکز امریکا به سوی مونتریال ایجاد کند. شهری که به این ترتیب در آنجا بوجود آمد را به مناسبت نام این سرهنگ بای تاون(BY TOWN) نامیدند و ساخت کانال ریدو به اهمیت تجارت این دو منطقه افزود. در سال 1855 شهر بای تاون به اتاوا تغییر نام داد.
اتاوا تقریباً در وسط راه بین مونتریال تا تورنتو قرار دارد. بنابراین با رانندگی دو سه ساعته ما خودمان را در فضای سرسبز و زیبایی که دو طرف اتوبان را فرا گرفته بود، به اتاوا رساندیم و بیدرنگ به دان تاون و تپه معروف پارلمان رفتیم. در اتاوا نباید لحظهای زمان را از دست داد. چون این شهر در هر چهار فصل جاذبههای زیادی برای تماشا دارد. از مراکز تاریخی گرفته تا فستیوالها و جشنوارههای مختلف. ولی از همه مهمتر آن است که امروز اتاوا بزرگترین شهر هوشمصنوعی و مرکز صنایع و فنآوریهای پیشرفته (HI TECH INDUSTRY) است که به آن دره سیلیکون شمال میگویند.(SILICON VALLY NORTH).
در منطقه صنعتی آن شرکتهای کامپیوتری، ارتباطات و تحقیق و توسعه استقرار دارند. وجود دانشگاههای معتبر نظیر دانشگاه اتاوا و دانشگاه کارلتون به اهمیت و ارزش آکادمیک این شهر افزوده است و هر سال تعداد قابل توجهی از دانشجویان را از سرتاسر جهان به خود جذب میکند.
جاهای دیدنی اتاوا بسیار زیاد و گسترده است. برای اطلاع خوانندگان به چند نقطه از آنها اشاره میکنم. وقتی صحبت از جاهای دیدنی کانادا میشود، ذهن آدم یک راست میرود به منطقه تپه پارلمان (PARLIAMENT HILL) این تپه به مرکز دموکراسی کانادا شهرت دارد و اولین جاذبه جهانگردی شهر محسوب میگردد. ساختمانهای سبک گیوتیک و چشماندازهای زیبای آن، بازدید کنندگان زیادی را به خود جلب میکند. مجلس عوام(HOUSE OF COMMONS) ، مجلس سنا و کتابخانه معروف پارلمان از پر بینندهترین محلهای این مجموعه تاریخی است برج صلح (PEACE TOWER) نیز در این مجموعه قرار دارد که به برج ساعت هم معروف است. ارتفاع این برج 92 متر است و بلندترین ساختمان مجتمع است. مراسم تشریفاتی و زیبای تعویض نگهبانان (CHANGING OF THE GUARD) در فصل تابستان که هر روز روی تپه پارلمان صورت میگیرد، زیباییهای خاصی را به نمایش میگذارد که تاریخ را بهطور زنده تکرار میکند.
موزه تمدن کانادا بزرگترین مجتمع فرهنگی کانادا است. سالن بزرگ موزه به وسیعترین مجموعه آثار سرخپوستان اختصاص دارد. این موزه، تاریخ تمدن مردم کانادا را از آغاز با مهاجران بومی، تا تبدیل شدن به زیستگاه اروپائیان توسط وایکینگها و ورود فرانسویها و انگلیسیها نشان میدهد. سالن انسانهای نخستین آن آثاری از انسانهای اولیه را در خود جا داده است. ومعروفترین سالن این موزه اختصاص به تاریخ هزار ساله کشور دارد.
اینک که صحبت از موسیقی شد. به اطلاع میرسانم که کیهان کلهر موسیقی دان برجسته ایرانی که صاحب سبک و نام در سطح جهان است در رشته موسیقی از دانشگاه کارلتون اتاوا فارغالتحصیل شده است.
آری، سفر انسان را میسازد. پخته میکند. جهانبینی را عوض مینماید. بیهوده نیست سعدی که خود عمری را در سفر گذرانده، میگوید:
بسیار سفر باید تا پخته شود خامی صوفی نشود صافی تا در نکشد جامی
سعدی به لب دریا دردانه کجا یابی؟ در کام نهنگان رو گر میطلبی کامی
۱- ماسک ان-۹۵ بزنید، کرونا از ماسکهای معمولی رد میشود. ۲- فیلتر هوای قوی هپا بگذارید. ۳- تا جایی که میتوانید از مردم حذر کنید. ۴- تغذیه خوب و سالم داشته باشید، مقادیر زیاد ویتامین C و D مصرف کنید. ۵- بسیار ورزش کنید. ۶- اگر توانستید حتما واکسن بزنید.
درباره نویسنده/هنرمند
Hassan Golmohammadi حسن گلمحمدی نویسنده، شاعر و روزنامه نگار ساکن تورنتو است. او عضو هیئت علمی در دانشگاه تهران بوده و دهها جلد کتاب و صدها مقاله از او در ایران و کانادا منتشر شده است. |
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو