محققان برای مشاهده نقش این قانون در روند تصمیم‌گیری زنبورهای عسل اروپایی، فرایند پراکنده شدن زنبورهای یک کندو برای یافتن خانه‌هایی جدید را مورد بررسی قرار دادند.
مغز زنبورها به خودی خود پدیده‌هایی جذاب و فوق‌العاده به شمار می‌روند، اما تحقیقات اخیر نشان داده‌اند هریک از اعضای یک گروه از زنبورها عملکردی مانند نورون‌های مغز انسان دارند.
براساس گزارش دیسکاوری، محققان دانشگاه شفیلد بریتانیا با كمک مدل نظری كه معمولا از آن برای مطالعه روانشناسی انسان‌ها استفاده می‌شود، ‌به بررسی رفتاری كلونی زنبورها پرداختند. دیدن پیروی از قوانین روانشناسانه که بر مغز انسان‌ها سلطه دارند توسط دیگر جانداران پدیده‌ای عادی نیست. برای مثال در حوزه روان- تن‌شناسی، قانونی به نام قانون "وبر" وجود دارد که ارتباط میان ابعاد محرک و افزایش شدت عملکرد آن را توصیف می‌کند. مثلا برای شما بلند کردن یک سیب متفاوت است با بلند کردن سه سیب و شما متوجه این تفاوت می‌شوید. اما اگر کسی مخفیانه چند سیب به داخل سبد خرید شما بیاندازد، متوجه این تفاوت نخواهید شد.
لطفا روی عکس تبلیغات زیر کلیک کنید؛ ادامه مطلب پس از این تبلیغات
Design Business 3D, VR, AR, 360° and video
محققان برای مشاهده نقش این قانون در روند تصمیم‌گیری زنبورهای عسل اروپایی، فرایند پراکنده شدن زنبورهای یک کندو برای یافتن خانه‌هایی جدید را مورد بررسی قرار دادند. به صورت ویژه سرعت تصمیم‌گیری کلونی زنبورها درباره مناطق مختلف براساس کیفیت این مناطق مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و محققان داده‌های به دست آمده را با چندین قانون روانشناسانه تطبیق دادند تا میزان سازگاری رفتار زنبورها با انسان‌ها را دریابند.
برای مثال علاوه بر قانون "وبر"، قانون "پیرون"، قانونی که می‌گوید زمانی که دو گزینه از کیفیت بالایی برخوردار باشند انتخاب میان آنها سریعتر رخ می‌دهد و قانون "هایک"، که براساس آن زمانی که تعداد گزینه‌ها برای انتخاب زیاد می‌شود سرعت انتخاب کاهش پیدا می‌کنند نیز مورد بررسی قرار گرفتند.
فرایند تصمیم گیری در مغز انسان شامل عمل شلیک سیگنال‌های الکترومغناطیسی از رشته‌های عصبی است. در زنبورها اما روند انتخاب کندو متکی بر تعامل زنبورهای گشت‌زن است که کشفیات خود را از طریق نمایش بیرونی اطلاعات از طریق تکانه‌های بدن با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند.
لطفا روی عکس تبلیغاتی کلیک کنید؛ ادامه مطلب پس از این تبلیغات

Best Persian Iranian Directory


لطفا روی عکس تبلیغات زیر کلیک کنید؛ ادامه مطلب پس از این تبلیغات
Website Design
محققان دریافتند این رفتار زنبورها درست شبیه شلیک سیگنال‌های الکترومغناطیسی در نورون‌های مغز است و هردو این رفتارها از قانون یکسانی در فرایند تصمیم‌گیری پیروی می‌کنند. به بیانی دیگر توده زنبورها مشابه یک مغز عمل می‌کنند که هر زنبور در آن نقش یک نورون را ایفا می‌کند. محققان امیدوارند با استفاده از این مدل بتوانند مطالعه روی سیستم‌های پیچیده‌ای مانند مغز را ساده‌تر سازند.
لطفا روی عکس تبلیغات زیر کلیک کنید؛ ادامه مطلب پس از این تبلیغات
بهترین طراحی و سه بعدی برای بیزینس شما

اگر شما همکاری گرامی ما هستی، مرسی که این مطلب را خواندی، اما کپی نکن و با تغییر به نام خودت نزن، خودت زحمت بکش!
پروتکل علمی - پزشکی جهانی برای مقابله کلیه ویروس‌هایی مانند کرونا که انتقالشان از طریق بسته هوایی است:
۱- ماسک ان-۹۵ بزنید، کرونا از ماسک‌های معمولی رد می‌شود. ۲- فیلتر هوای قوی هپا بگذارید. ۳- تا جایی که می‌توانید از مردم حذر کنید. ۴- تغذیه خوب و سالم داشته باشید، مقادیر زیاد ویتامین C و D مصرف کنید. ۵- بسیار ورزش کنید. ۶- اگر توانستید حتما واکسن بزنید.
Date: Wednesday, April 4, 2018 - 20:00

درباره نویسنده/هنرمند

دیگر مطالب مرتبط

تعمیرات هرگونه وسایل برقی - آلن

Share this with: ارسال این مطلب به