آغاز و ادامه یائسگی چگونه است و باید به چه نکاتی دقت کرد؟

دوران یائسگی دوران مهمی از زندگی زنان است و زنان تقریبا نیمی از سن خود را در این دوران سپری میکنند لذا آگاهی از آن وشناخت مشکلاتی که ممکن است پیش بیاید سبب می‌شود بتوان از بروز یا تشدید آن مشکلات پیشگیری کرد. این مطلب با هدف افزایش دانش زنان تهیه شده و امید است که با استفاده از این اطلاعات کمتر شاهد مشکلات و ناتوانی‌های دوران پیری باشیم.
یائسگی دورانی از زندگی یک زن است که تخمک‌گذاری پایان می‌پذیرد و طبعا کم کم عادت ماهیانه نیز به پایان می‌رسد. معمولا سن مناسب برای یائسگی بین ۴۵ تا ۵۵ سالگی است و در هر فرد بستگی به شرایط ژنتیکی، خانوادگی و سابقه بیماری‌های زمینه‌ای وی داری. علائم این دوران بعلت کاهش سطح خونی هورمون استروژن است. یائسگی کامل بتدریج و طی چند سال رخ می‌دهد. اما وقتی یکسال یا بعبارتی دوازده ماه عادت ماهیانه رخ ندهد دوران یائسگی کامل شده و فرد را یائسه می‌دانیم.
یک خانم در صورت بروز هر کدام از علائم زیر باید شک کند که کم‌کم بسمت دوران یائسگی می‌رود:
۱- عادت ماهیانه کمتر یا بیشتر از حد نرمال باشد، تعداد روزهای خونریزی، مقدار خونریزی (تعداد پد‌های استفاده شده) و یا کیفیت خونریزی ممکن است متفاوت باشند. ممکن است مقدار خونریزی شدت یابد یا در حد لکه‌بینی‌های مختصر کاهش یابد. هم ممکن است فواصل بین قاعدگی‌ها افزایش یابد و هم ممکن است کاهش یابد.
۲- ممکن است یک یا چند عادت ماهیانه رخ ندهند و ما شاهد قطع موقت قاعدگی‌های مرتب یک خانم باشیم.
۳- بعضی علائم آزار دهنده مربوط به کاهش سطح هورمون‌ها همانند گُرگرفتگی، تعریق، تغییرات خلقی و تغییر کیفیت خواب شبانه
۴- مشکلات مربوط به تاثیر هورمون‌ها روی روابط جنسی که شامل خشکی واژن، درد هنگام رابطه جنسی و کاهش لذت جنسی به تبع آن می‌باشد.
۵- گاهی مشکل تمرکز و یادآوری ممکن است آزار دهنده باشد.
از آنجایی‌که دوران یائسگی یکی از دوران‌های طبیعی و فیزیولوژیک در زندگی هر خانمی است پس علائم ذکر شده کاملا نرمال بوده و به قبول تغییر دوران زندگی فرد کمک می‌کنند اما بروز بعضی علائم بعنوان علائم هشدار و زنگ خطر باید محسوب شود و حتما مراجعه به پزشک لازم است. این علائم شامل موارد زیر است:
  • علائم یائسگی شدید و اذیت کننده باشد
  • خونریزی زیاد و شدید باشد که سبب بروز کم‌خونی در این خانم شده باشد
  • فاصله قاعدگی‌ها کمتر از سه هفته شده باشدخونریزی یا لکه‌بینی
یائسگی چیست و به چه چیزهایی درباره آن باید توجه کرد؟

درباره نویسنده/هنرمند

دیگر مطالب مرتبط

تعمیرات هرگونه وسایل برقی - آلن

Share this with: ارسال این مطلب به