طبق آمار، تعداد درخواستهای عقب افتاده در ماه آوریل به بیش از ۲ میلیون درخواست در همه گروههای مهاجرتی افزایش یافته است
کانادا همچنان یکی از مقاصد برتر مهاجران در سراسر جهان است، اما افزایش معوقات، زمانهای رسیدگی طاقتفرسا و فقدان ارتباطات و شفافیت، در میان کسانی که به دنبال رویای زندگی در کانادا خود هستند باعث ناامیدی فزایندهای میشود. ایران استار در پنج سری مقاله در طی پنج صبح متوالی، شرایط کنونی افتضاح اداره مهاجرت و شهروندی کانادا را زیر ذرهبین قرار میدهد:
افتضاح در اداره مهاجرت کانادا، بخش اول: ۲ میلیون پرونده عقب افتاده، ویزاهای کاری، توریستی، دورکاری، هوش مصنوعی و طوفانهای اعلانی
طبق دادههای اداره مهاجرت، پناهندگان و شهروندان کانادا (IRCC)، تعداد درخواستهای عقب افتاده در ماه آوریل به بیش از ۲ میلیون درخواست در همه گروههای مهاجرتی افزایش یافته، در حالی که میزان همین پروندهها در ماه مارس، یعنی یک ماه قبلتر، ۱.۸ میلیون درخواست بوده است. شبکه "سیتی وی" در این رابطه با به بیش از ۱۰۰ نفر که درگیر عقب افتادن پروندههایشان هستند تماس گرفته و معتقد است تعداد پروندههای تلنبار شده از آنهایی که منتظر دریافت ویزا هستند، تا کسانی که منتظر دریافت شهروندی هستند اکنون و قطعا از ۲ میلیون پرونده فراتر رفته است.
این در حالیست که اخیرا با معرفی مجوز استثنایی کار و زندگی در کانادا برای اوکراینیها (CUAET) که یک مسیر اقامت موقت آنها در کاناداست، اکنون پروندههای ویزاهای اقامت موقت و مجوزهای کار نیز به طور قابل توجهی افزایش یافته و رسیدگی به آنها راکد گشته است. تنها در طی هفته پیش یک هواپیمای کامل از اوکراینیها با همین برنامه وارد کانادا شد. البته این برنامه برای اوکراینیها یک برنامه پناهندگی نیست.
آمارهای رسیده غیر مستقیم نشان میدهند که در هر سه گروه اصلی پناهندگی، ویزاهای موقتی و ویزاهای دائمی؛ و نیز شهروندی که زیر نظر وزارت مهاجرت و شهروندی هستند، پروندهها با تاخیر مواجه میباشند. "جاستین ترودو" نخست وزیر کانادا، پس از انتخابات گذشته وزیر این وزارتخانه را تغییر داد، اما به نظر میرسد کارها همچنان عقب ماندهاند.
افتضاح ویزاهای کاری و رد ویزاهای توریستی
"مقراجسینه سولانکی" یک تحلیلگر تجاری و انطباقی در شهر "ویندزور" انتاریو یکی از دو میلیون متقاضی است که هنوز در بلاتکلیفی بسر میبرد. او نزدیک به سه سال است که منتظر رسیدگی به درخواست اقامت دائم خانوادهاش است که در سپتامبر ۲۰۱۹، تحت برنامه کلاس تجربه کانادایی (CEC) که برای کارگران ماهر با تجربه کاری کانادایی طراحی شده بود، درخواست ویزا برای همسرش دادهاند، اما وی بیش از چهار ماه است که از سوی مقامات مهاجرت در مورد وضعیت درخواست خود هیچ خبر جدیدی نشنیده و نمیداند که چقدر دیگر باید منتظر بماند. گزارشهای وضعیت داخلی اداره مهاجرت کانادا نشان میدهد که فرستادن و رسیدگی به دعوت نامههای این برنامه از سپتامبر ۲۰۲۱ متوقف شده اما اداره تابعیت و مهاجرت کانادا میگوید قصد دارد آنها را در اوایل ژوئیه ۲۰۲۲ از سر بگیرد.
در حالی که سولانکی خودش با ویزای کار در کانادا زندگی میکند، همسرش هنوز در هند زندگی بسر میبرد و تا زمانی که اقامت دائم خود را دریافت نکنند، نمیتوانند دوباره در کنار هم باشند. او میگوید که در سپتامبر سال گذشته برای همسرش درخواست ویزای توریستی داده اما درخواست ویزای او رد شده است. وی در این ماه دوباره درخواست داده و منتظر پاسخ است و میگوید تجربهاش با سیستم مهاجرت کانادا بسیار ناامیدکننده بوده و علیرغم اینکه وی خانهای در کانادا خریده، حتی در نظر دارد که از درخواست خود صرف نظر کرده و برای همیشه به هند برگردد.
دورکاری و معرفی سیستم هوش مصنوعی جدیدی که وضعیت خراب را خرابتر کرد
هنگامی که کووید ۱۹ برای اولینبار شیوع پیدا کرد، اداره مهاجرت بسیاری از دفاتر حضوری خود را بست و مصاحبهها را لغو کرد و حتی مراسم سوگند شهروندی و سایر قرار ملاقاتهای مربوطه را نیز به تعویق انداخت. در پی این تحولات کارکنان این بخشها شروع به دورکاری کردند، اما "دانیل لوی" وکیل ارشد قانون مهاجرت میگوید: "دورکاری هرگز نتوانسته جای کار حضوری را حداقل در اداره مهاجرت پُر کند". علاوه بر همه اینها، دولت فدرال برنامههای مهاجرتی جدیدی را معرفی کرد که فقط به حجم معوقات سیستم مهاجرت افزوده است.
در آوریل سال گذشته، دولت مسیر جدیدی را برای اقامت دائم برای ۹۰,۰۰۰ کارگر موقت ضروری و فارغالتحصیلان بینالمللی ایجاد کرد. بعلاوه در سپتامبر گذشته، پس از فروپاشی دولت افغانستان و تسلط طالبان، کانادا برنامههای ویژهای را برای اسکان حداقل ۴۰,۰۰۰ پناهجوی افغان ارائه کرد. در ماه مارس امسال نیز دولت ترودو مجوز صدور ویزای موقتی کانادا - اوکراین را بعلت جنگ میان روسیه و اوکراین راهاندازی کرد که به تعداد نامحدودی از اوکراینیها ویزای اقامت موقت میدهد.
به گفته "استفان گرین" یکی از شرکای ارشد شرکت حقوقی مهاجرت گرین و اشپیگل، همه این طرحها برای اداره مهاجرت ناکارآمد کانادا، خودشان یک "طوفان کامل" به شمار میروند. او میگوید: "ما یک سیاست مهاجرتی شگفتانگیزی داریم و فکر میکنم بهترینهای دنیا را داریم. ما فکر میکنیم همه این طرحها و کارها را حتما و به راحتی انجام میدهیم، اما مشکل این است که در حال حاضر با این طوفانها و این افزایش شدید تعداد درخواستها، اصلا توانایی هیچ کاری نداریم".
سیستم جدید هوش مصنوعی که اخیرا در برخی از روشهای مهاجرتی جایگزین رسیدگی کارمندان به پروندهها شده نیز به نظر میرسد نتوانسته از حجم پروندهها بکاهد. این سیستم که وزیر مهاجرت آنرا در مصاحبه سال گذشته خود با ایران استار نیز مطرح کرده بود، نیز شاهد افزایش تعداد پروندهها از ۱,۲۰۰,۰۰۰ پرونده به ۲,۰۰۰,۰۰۰ پرونده پس از گذشتن این همه مدت است. بخش اول مصاحبه اختصاصی وزیر مهاجرت کانادا با ایران استار را اینجا بخوانید، بخش دوم را اینجا بخوانید.
بیشتر بخوانید:
- باز هم تاخیر در اداره مهاجرت کانادا و پناهندگانی که به دلیل مدارک جعلی اخراج میشوند
- کانادا پس از کرونا تعداد بسیار زیادی مهاجر در رشتههای زیادی میپذیرد
- کانادا در سال ۲۰۲۱ رکورد پذیرش بیشترین مهاجر را شکست
- سند بدست آمده جدید از وضعیت مهاجرت کانادا: پذیرش افراد بسیار ماهر متوقف میشود؛ برنامهها عقب هستند
- پروندههای مهاجرتی کانادا که قبلا ماهها طول میکشید، اکنون سالها طول میکشد
- اختصاصی ایران استار و سوالات مستقیم از وزیر مهاجرت: وضعیت کامل اخذ ویزا، و پناهندگی کانادا امروز چگونه است؟ بخش اول
- اختصاصی ایران استار و سوالات مستقیم از وزیر مهاجرت: وضعیت کامل اخذ ویزا، و پناهندگی کانادا امروز چگونه است؟ بخش دوم
- انتاریو به دنبال پذیرش دو برابری مهاجران ماهر با برنامه جذب استانی برای رفع کمبود نیروی کار است
- اعلان تغییرات جدید در مهاجرت کانادا برای جلوگیری از کلاهبرداری
- وزیر مهاجرت انتاریو پاسخ داد: تغییر برنامه مهاجرتی جدید استان دقیقا چیست؟
- رسیدگی به پروندههای مهاجرت به کانادا تغییرات اساسی میکند
- بهیاران، کارگران ضروری و فارغالتحصیلان ساکن کانادا اقامت دائم میگیرند
۱- ماسک ان-۹۵ بزنید، کرونا از ماسکهای معمولی رد میشود. ۲- فیلتر هوای قوی هپا بگذارید. ۳- تا جایی که میتوانید از مردم حذر کنید. ۴- تغذیه خوب و سالم داشته باشید، مقادیر زیاد ویتامین C و D مصرف کنید. ۵- بسیار ورزش کنید. ۶- اگر توانستید حتما واکسن بزنید.
درباره نویسنده/هنرمند
Nilo Janami نیلوفر جانمیان نویسنده، مترجم و ویرایشگر متون است |
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو