از ۶۰ منتخب بورسیه امسال ۵۰٪ مرد و ۵۰٪ زن، از ۷ استان کانادا همگی با ویزای دانشجویی از دیپلم، لیسانس، فوق لیسانس و دکترا بودند
- اهدای ۲۶۷ بورسیه طی ۴ سال، ۶۰ بورسیه برای امسال.
- کمیته منتخب تعیین کننده بورسیهها ۱۰ نفره است.
- هر بورسیه ۱,۵۰۰ دلار است.
- از ۶۰ منتخب بورسیه امسال ۵۰٪ مرد و ۵۰٪ زن، از ۷ استان کانادا همگی با ویزای دانشجویی از دیپلم، لیسانس، فوق لیسانس و دکترا بودند.
- نام، عکس، رشته تحصیلی هر یک از ۶۰ منتخب روی صفحه بزرگ نمایش داده شد.
پریا چگونه به دانشجویان بورسیه میدهد و امسال در مراسم گزارش آن با حواشی دقیقا چه گذشت؟
دکتر اوژند گنجوی که مسئول اهدای بورسیههاست، این برنامه را آغاز کرد. پیش از این برنامه هیئت مدیره پریا به همراه برخی از همراهان جلسهای برای پیشبرد بهتر اهداف این اولین و تنها مرکز ایرانیان خارج از کشور در دنیا داشتند.
وی در ادامه افزود که "بودجه اهدایی" این بورسیهها توسط افرادی خیر از همین جامعه تامین میشود که موتور حرکتی آن خود مهندس احمد تبریزیست و گفت: "من مدیر و اجرا کننده این طرح هستم اما جمعآوری بودجه کاملا روی دوش تبریزی با دوستانش است که سخاوتمندانه به این برنامه کمک میکنند. البته ما تنها نیستیم بلکه ۱۰ نفر دیگر نیز پشت صحنه به ما کمک میکنند و در این کمیته آقای دکتر محقق، دکتر عطری، آقای پیامی، دکتر صادقیان، خانم جلاییفر، خانم کیزاد، آقای ملتی، آقای میردامادی و خود آقای تبریزی و من نیز حضور دارند".
انتخاب بورسیهها
اوژند درباره نحوه انتخاب دانشجویانی که بورسیه دریافت میکنند گفت: «امسال ما ۲۳۱ درخواست دریافت کردیم، من واقعا دلم میخواست که ما میتوانستیم انقدر پول داشته باشیم که به همه آنها بورسیه بدهیم زیرا همه آنها دانشجویان خوبی هستند، همهشان نیاز مالی دارند و مساله انتخاب کردن ۶۰ نفر از میان آنها بسیار سخت بود». هفت نفر از اینها مقیم کانادا بودند که از دولت کانادا پول میگیرند و ۲۲۴ نفر آنها شامل ۸ دیپلم، ۸ لیسانس، ۸۱ فوق لیسانس و ۱۳۴ دکترا بودند که ویزای دانشجویی دارند که تعدادی از آنها نیز یک کمک مالی اندکی از دانشگاه میگیرند، من خودم ۵۰ سال پیش اینجا دانشجو بودم و میدانم چقدر مشکل است". وی در ادامه توضیح دارد که با درنظر گرفتن کمک مالی دانشگاهها به دانشجویان دکترا و فوق لیسانسها هنوز این دانشجوها احتیاج مالی دارند؛ اما سرانجام کمیته توانست از میان این ۲۲۴ نفر که ۱۱۲ نفر زن و ۱۱۹ نفر مرد بودند ۶۰ نفر شامل ۳۳ زن و ۲۷ مرد را انتخاب کند که بورسیه به ۳ دیپلم، ۳ لیسانس، ۴۹ فوق لیسانس و ۵ دکترا تعلق گرفت که عمدتا با توجه به نیازهای مالی و درآمدی آنها بوده زیرا دانشجوهای فوق لیسانس معمولا مبالغ کمتری نسبت به دانشجویان دکترا دریافت میکنند.
بورسیه به تمام کانادا
پریا و جامعه ایرانی
در ادامه احمد تبریزی به وضعیت ایرانیان در کانادا پرداخت و گفت: «جای تاسف است که یک چنین مغزهایی از ایران بیرون میآیند ولی از سوی دیگر هر جا که باشند افتخار جامعه ایرانی هستند. دوستان کانادا که در ۱۵۰ سال به اینجا رسیده است را دست کم نگیرید، ما به ۳,۰۰۰ سال تاریخمان مینازیم، ببینید به کجا رسیدیم که آخرش به کشوری پناه آوردیم که ۱۵۰ سال تاریخ دارد. به کانادا احترام بگذاریم. من به دلیل موقعیتی که به غیر از پریا در مسائل سیاسی کانادا دارم میگویم اینها همه چیز را خوب میدانند، میدانند که چقدر جامعه ایرانی در تحقیقات، دانشگاه، کار و غیره موفق است. ما میخواهیم پریا پیوندی باشد برای جامعه ایرانی و ابزاری باشد برای کمک به همه جامعه ایرانی کانادایی از جمله جوانی مثل شما. شما چند سال دیگر درسهایتان تمام میشود و وارد بازار کار میشوید و به ساختن شبکهای از دوستان و همکاران (Network) نیاز دارید برای موفقیت بعدی، ما در اینباره نیز به شما کمک میکنیم». وی گفت به همین علت از رسانههای فارسیزبان از جمله ایران استار دعوت کرده که این مراسم را پوشش دهند و از بورس گرفتهها خواست تا فراتر از «شبکههای اجتماعی و محیطهای خودشان» با یکدیگر و نیز از طریق پریا هر چه بیشتر در تماس باشند.
حواشی:
- تعدادی دانشجو بورسیه گرفته جدید با تعدادی دیگر از دانشجویان بورسیه گرفته سابق در جلسه حضور داشتند.
- پیش از این مراسم تعدادی از ایرانیان، از جمله مجید جوهری نماینده لیبرال مجلس فدرال کانادا از منطقه ایرانینشین ریچموندهیل و مایکل پارسا نماینده محافظهکار مجلس انتاریو از منطقه ایرانینشین آرورا - اوکریجز - ریچموندهیل گرد هم آمده بودند تا برنامههای آینده پریا را بررسی کنند.
- پس از برنامه، فروزان جلاییفر مدیر داخلی پریا به همراه دستیارانش از میهمانان پذیرایی کردند.
- دو ایرانی، پروانه کُدی و احمدرضا تبریزی، مهمترین نشانهای کانادا و انتاریو را دریافت کردند
- تصویب بودجه دولت کانادا و انتاریو برای گسترش بنیاد پریا، اولین و تنها مرکز ایرانیان خارج ایران
- پوشش کامل سالگرد و بزرگداشتهای پرواز اوکراینی در تورنتو
- دیدار وزیر مهاجرت کانادا از بنیاد پریا
- کمکهای دولت کانادا برای تازهواردان متخصص
- تقدیر از دکتر کامران وفا و اهدای بورسیه به 30 دانشجوی ایرانی کانادایی
- احمد تبریزی، بنیانگزار بنیاد پریا: به 30 دانشجوی ایرانی بورسیه اهدا میکنیم
- آغاز فصل جدیدی ازهمکاری سازمان مدارس یورک با بنیاد پریا
- دو مهندس و بیش از 30 سال تلاش برای جامعه ایرانی کانادا: احمد تبریزی، کامبیز افشاری
- برگزاری اولین جلسه" صدای جامعه ایرانی در سیاست کانادا "در بنیاد پریا
۱- ماسک ان-۹۵ بزنید، کرونا از ماسکهای معمولی رد میشود. ۲- فیلتر هوای قوی هپا بگذارید. ۳- تا جایی که میتوانید از مردم حذر کنید. ۴- تغذیه خوب و سالم داشته باشید، مقادیر زیاد ویتامین C و D مصرف کنید. ۵- بسیار ورزش کنید. ۶- اگر توانستید حتما واکسن بزنید.
درباره نویسنده/هنرمند
Arash Moghaddam آرش مقدم مدرک کارشناسی کامپیوتر و تخصص تولید رسانه دیجیتال دارد و مدیریت تولید بیش ۹ رسانه تصویری، چاپی و اینترنتی را بعهده داشته است. |
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو