گفتگوی تلفنی روز شنبه، دومین گفتگوی رهبران این دو کشور در طی یک ماه گذشته بوده است
این در حالیست که عربستان سعودی و امارات متحده عربی در طی بحرانهای نفتی چند ماه اخیر که منجر به بالا رفتن شدید قیمت نفت شده، حاضر نشدهاند به هیچ وجه به تماسهای تلفنی "جو بایدن" رئیس جمهور آمریکا پاسخ دهند.
بن سلمان که جواب تلفن بایدن را نمیداد، به پوتین تلفن زد
کرملین میگوید که گفتگوی تلفنی روز شنبه، دومین گفتگوی رهبران این دو کشور پس از حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه بوده و این تماسها به ابتکار عربستان سعودی انجام پذیرفته است. روسیه بدون ارائه جزئیات اعلام کرد که این دو در مورد بحرانهای اوکراین و یمن نیز گفتگو کردند. به گفته کرملین، آخرین گفتگوی علنی پیش از این پوتین با ولیعهد عربستان در ۳ مارس بوده است.
عربستان سعودی نیز در بیانیهای کوتاه گفت که ولیعهد "تماس تلفنی" از پوتین دریافت کرد اما به محتوای این تماس که درباره همکاری در اوپک پلاس یا انرژی بوده اشارهای نکرد. بر اساس این گزارش، آنها در مورد روابط دوجانبه که دو کشور را به هم نزدیکتر میکند و راههای تقویت آنها در زمینههای مختلف گفتگو کردند. بن سلمان همچنین "بر حمایت پادشاهی عربستان از تلاشهایی که منجر به راهحل سیاسی برای بحران اوکراین و دستیابی به امنیت و ثبات میشود، تأیید کرد".
عربستان سعودی و دیگر تولیدکنندگان بزرگ نفت خلیج فارس تاکنون در برابر درخواستهای آمریکا برای افزایش تولید مقاومت کردهاند. قیمت نفت در بحبوحه بحران اوکراین و نگرانیها در مورد تحریمهای احتمالی بر صادرات روسیه افزایش یافته است. بر اساس گزارش تلویزیون دولتی چین، بن سلمان یکروز پیشتر (جمعه) با "شی جینپینگ"، رئیس جمهور چین نیز گفت و گو کرد و در آن مذاکره نیز به اوکراین پرداخت و گفت که پکن به دنبال همکاری "سطح بالا" با عربستان سعودی در زمینه انرژی، تجارت و فناوری پیشرفته است.
این در حالیست که مقامات خاورمیانه و ایالات متحده اواخر ماه گذشته به وال استریت ژورنال گفتند که رهبران عربستان سعودی و امارات متحده عربی با تشدید جنگ در اوکراین و بالا رفتن قیمت نفت در بازار، تماسهای گرفته شده توسط بایدن رئیس جمهور آمریکا را رد کردهاند. یک مقام آمریکایی در رابطه با تماس بین بایدن و بن سلمان گفت: "تماس... اتفاق نیفتاد. این بخشی از روشن کردن وضعیت نفت عربستان بود". به گفته مقامات، "شیخ محمد بن زاید"، رهبر امارات نیز تماس بایدن را رد کرده است.
مقامات میگویند که روابط ایالات متحده با این دو کشور خلیج فارس به دلیلعدم حمایت دولت بایدن از این دو کشور در جنگ یمن و نیز احیای مذاکرات توافق هستهای ایران (موسوم به برجام) تیره شده است. در پی این تحولات، در ۳۱ مارس، بایدن دستور آزادسازی بیسابقه ذخایر نفت استراتژیک آمریکا که برای روز مبادا کنار گذاشته شده را صادر کرد. حتی در این وضعیت نیز آمریکا حاضر نشد نفت بیشتری از کانادا بخرد و یا طرح افزایش ظرفیت لوله نفتی "اکسال" را تصویب کند. آمریکا معمولا نفت کانادا را با تخفیفی چند ده دلاری زیر قیمت بازار میخرد ولی ترجیح داد که از ذخایر نفت استراتژیک خود استفاده کند.
وضعیت کنونی نفت در دنیا
آزادسازی ۱۸۰ میلیون بشکهای نفت آمریکا در مدت شش ماه، بزرگترین تزریق نفت این ذخایر به بازار از زمان ایجاد آن در سال ۱۹۷۴ است. این ذخایر تا ۲۵ مارس امسال حدود ۵۶۸ میلیون بشکه نفت داشت که کمتر از حداکثر آن یعنی ۷۰۰ میلیون بشکهایست که آمریکا در سال ۲۰۰۹ ذخیره کرده بود.
در پی این آزادسازی، قیمت نفت کاهش یافت اما تحلیلگران میگویند که روانه کردن حدود ۱ میلیون بشکه در روز توسط آمریکا، بعید است که بحران انرژی را به طور کامل حل کند. اکنون پس از گذشتن حدود ۲۰ روز از آن تاریخ که نفت بشکهای ۱۰۰ دلار بود، قیمت نفت به ۱۰۷ دلار در هر بشکه رسیده است. امروز نفت آمریکا بشکهای ۱۰۸ دلار، نفت کانادا (بدون تخفیف) بشکهای ۹۰ دلار، نفت اوپک بشکهای ۱۰۶ دلار و نفت ایران بشکهای ۱۰۵ دلار است.
ذخایر نفتی جهان بر اساس کشورها به ترتیب از اول تا هشتم: ونزوئلا ۱۸.۲%؛ عربستان سعودی ۱۶.۲%؛ کانادا ۱۰.۴%؛ ایران ۹.۵%؛ عراق ۸.۷%؛ کویت ۶.۱%؛ امارات ۵.۹%؛ و روسیه ۴.۸% است. آمریکا با داشتن ۲.۱% از کل ذخایر نفتی جهان در رده یازدهم قرار دارد و کانادا تنها کشوری از بین ده کشور اول دارنده ذخایر نفتیست که جزو اوپک پلاس نیست.
بیشتر بخوانید:
- قیمت نفت کانادا منفی شد: برای برداشتن یک بشکه نفت مجانی کانادا 37 دلار پول هم بگیرید
- سقوط قیمت نفت کانادا به زیر 5 دلار؛ به صفر دلار نزدیک میشویم
- هرجا هستید کرونا را فراموش کنید: سقوط بازارهای سهام و نفت در دنیا و اثرات آن بر شما
- پلیس فدرال کانادا معترضان خط لوله نفتی را از سر راه کنار میزند
- هزینه خط لوله غرب به 12 بیلیون دلار رسید
- دادگاه: دولت کانادا بقدر کافی با بومیان درباره کشیدن لوله نفتی مذاکره کرده
- افت قیمت نفت و رشد بورس بعد از سخنان ترامپ
- شرکتهای نفتی کانادا حراج شدند
- حمله به تاسیسات نفتی عربستان، کار چه کسی است؟
- عراق و عربستان بازارهای نفت ایران را تصاحب میکنند
- کمپانیهای نفت و گاز کانادا مالیاتشان را پرداخت نمیکنند
- یک چهارم مشاغل صنعت نفت کانادا از دست رفته است
- جلسه پنهانی رهبر مخالفان کانادا با کمپانیهای نفتی درباره انتخابات آینده کانادا
- آمریکا: هر کشوری که نفت ایران را بخرد با تحریم مواجه خواهد شد
- حراج نفت کانادا بشکهای 16 دلار
- وضعیت بحرانی در تولید نفت کانادا
- بحران گاز کانادا مهمتر و بزرگتر از آنست که فکرش را میکنید
- کانادا میلیاردها دلار به صنعت نفت کمک میکند
- برخی دیگر از ماجراهای پشت پرده نفت کانادا
- چگونه کمپانیهای نفتی با کمک شما به دولت و نامزدهای انتخاباتی فشار میآوردند
- آلبرتا تولید نفت را کاهش داد تا مفت نفروشد
- انفجار و آتشسوزی عظیم در بزرگترین پالایشگاه کانادا
- انفجار پالایشگاه نفت کانادایی در آمریکا ۲۰ زخمی برجا گذاشت
- آمریکا ماهانه 30 میلیون دلار نفت سوریه را میدزد
۱- ماسک ان-۹۵ بزنید، کرونا از ماسکهای معمولی رد میشود. ۲- فیلتر هوای قوی هپا بگذارید. ۳- تا جایی که میتوانید از مردم حذر کنید. ۴- تغذیه خوب و سالم داشته باشید، مقادیر زیاد ویتامین C و D مصرف کنید. ۵- بسیار ورزش کنید. ۶- اگر توانستید حتما واکسن بزنید.
درباره نویسنده/هنرمند
Arash Moghaddam آرش مقدم مدرک کارشناسی کامپیوتر و تخصص تولید رسانه دیجیتال دارد و مدیریت تولید بیش ۹ رسانه تصویری، چاپی و اینترنتی را بعهده داشته است. |
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو