به هر نفر شکنجه شده حدود 250 دلار غرامت داده میشود
دادگاه تجدید نظر در پایتخت دانمارک، "کپنهاگ"روز جمعه اعلام کرد اگرچه سربازان دانمارکی در انجام شکنجه {بطور مستقیم} شرکت نداشتند ولی میتوانستند از انجام آن جلوگیری کنند. دادگاه گفت سربازان این گُردان دانمارکی که در سال 2004 به عراق فرستاده شده بودند و در عملیات علیه داعش شرکت کردهاند، به جرم خشونت علیه عراقیها مجرم شناخته نمیشوند؛ ولی قاضی افزود: با این حال، آنها آگاه بودند که زندانیان توسط نیروهای امنیتی عراقی مورد آزار و اذیت قرار گرفتهاند، و آنها در این رابطه کاری انجام ندادند". دادگاه افزود که شواهدی وجود ندارد که ثابت کند گُردان سربازان دانمارکی میتوانست شکنجه و یا خشونت سیستمیک را پیشبینی کند. به هجده شاکی 30000 کرون دانمارکی معادل تقریبا 4600 دلار آمریکا اعطا شد {یعنی نفری حدودا 250 دلار}.
"کلاس هجورت فردریکسن" وزیر دفاع گفت که او از حکم دادگاه راضی است اما او افزود این حکم دانمارک را در وضعیت دشواری قرار میدهد. وی افزود: "این بدان معنی است که ما دیگر نمیتوانیم در بهبود امنیت و تضمین حقوق بشر در کشورهایی که در آنجا درگیری مسلحانه وجود دارد کمک کنیم".
بر اساس تحقیقات سال 2015روزنامه "پولیتیکن" که در رسانههای دانمارک منتشر شد ، وزارت دادگستری ارتش دانمارک مدارکی در دست دارد که نشان میدهد به دنبال دستگیری نیروهای داعش در عراق نیروهای دانمارکی اقداماتی را بر علیه آنها انجام دادهاند و این اقدامات ممکن است کنوانسیون ژنو را نقض کرده باشد. یک سند به دست آمده توسط پولیتیکن نشان میدهد که ارتش دانمارک حداقل 12 اسیر عراقی را به مقامات محلی تحویل داده است در حالی که چنین اجازهای را نداشته و بیم آن میرفت که این افراد بعد از تحویل به دست دولت جدید عراق کشته شوند. روزنامه محلی "جیلندز پستن" در سال 2015 در گزارشی اعلام کرد: "سورن گاید" وزیر سابق دفاع دانمارک سعی کرده توافق نظامیان دانمارکی با شرکت امنیتی "بلک واتر" را مخفی کند. پیمانکاران این شرکت در سال 2007 ، 17 غیرنظامی عراقی را کشتند و 20 تن را در میدان "نیسور" بغداد زخمی کردند. در همان سال 5 سرباز دانمارکی متهم شدند که با کشتهشدگان عراقی عکس یادگاری گرفته و به اجساد آنها بیاحترامی کردهاند.
دانمارک عضو ائتلاف کشورهایی بود که در سال 2003 به عراق حمله کردند .از جمله دیگر این کشورهای این ائتلاف آمریکا و انگلیس هستند. کانادا از پیوستن به این ائتلاف در زمان ژان کرتین خودداری کرده بود. به گفته دانمارک این کشور کوچک اسکاندیناوی هنوز حدود 180 نفر نیرو در پایگاه هوایی "العاصد" در نزدیکی بغداد دارد که در آن به نیروهای عراقی و کرد آموزش نظامی میدهند. در ماه گذشته، دانمارک اعلام کرد که تا اواخر پاییز، حدود 60 نیروی ویژه خود را از کشور عراق خارج خواهد نمود. این تصمیم از آنجایی لحاظ شده که هماکنون اکثر مناطق عراق تحت کنترل دولت مرکزی عراق است.
۱- ماسک ان-۹۵ بزنید، کرونا از ماسکهای معمولی رد میشود. ۲- فیلتر هوای قوی هپا بگذارید. ۳- تا جایی که میتوانید از مردم حذر کنید. ۴- تغذیه خوب و سالم داشته باشید، مقادیر زیاد ویتامین C و D مصرف کنید. ۵- بسیار ورزش کنید. ۶- اگر توانستید حتما واکسن بزنید.
درباره نویسنده/هنرمند
Arash Moghaddam آرش مقدم مدرک کارشناسی کامپیوتر و تخصص تولید رسانه دیجیتال دارد و مدیریت تولید بیش ۹ رسانه تصویری، چاپی و اینترنتی را بعهده داشته است. |
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو