ایران استار: خبرگزاری رویترز نوشته دبیرکل سازمان ملل، در گزارشی به شورای امنیت این سازمان خبر داده که موشکهای شلیکشده در جریان حمله به شرکت نفتی آرامکو عربستان منشاء ایرانی داشته است. این گزارش میتواند پیامدهای زیادی برای جمهوری اسلامی داشته باشد؛ از جمله عدم رفع منع تسلیحاتی ایران در ۵ ماه آینده و البته نقطه پایانی بر معاهده برجام.
خبرگزاری رویترز نوشته است که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در گزارشی به شورای امنیت سازمان ملل خبر داده که موشکهای شلیکشده به اهدافی در عربستان منشاء ایرانی داشته است. گوترش به اعضای شورای امنیت گفته بررسی بقایای موشکهای کروز و همچنین تسلیحاتی که آمریکا در منطقه توقیف کرده، میتواند به معنی انتقال این تسلیحات به طور ناسازگار با قطعنامه سازمان ملل برای تایید برجام باشد. دبیرکل سازمان ملل هر شش ماه یک بار به شورای امنیت گزارشی از پیشرفت توافق هستهای و پایبندی به شرایط آن میدهد.
گزارش اخیر به طور عمومی منتشر نشده اما رویترز میگوید به نسخهای از آن دسترسی داشته که طی آن دبیرکل سازمان ملل به شورای امنیت اطلاع داده که موضع رسمی ایران این است که خلاف تحریمهای تسلیحاتی شورای امنیت به صادرات سلاح نمیپردازد و فعالانه در این زمینه همکاری میکند.
در اواخر شهریورماه گذشته تاسیسات نفتی آرامکو عربستان هدف حملات موشکی و پهپادی قرار گرفت که حوثیهای یمن مسئولیت این حمله را به عهده گرفتند اما آمریکا بلافاصله ایران را متهم کرد و گفت عکسها نشان میدهند موشکها و پهبادها از جنوب به تاسیسات برخورد نکردهاند و ایران را به دست داشتن در این حملات متهم کرد. عکسها نشان از برخورد از سمت غرب میدهند. براساس اعلام مقامات آمریکایی که نامشان منتشر نشد، مسیر و ضریب اصابت حملات، امکان اینکه این حملات از سوی نیروهای حوثی صورت گرفته باشد را مورد شک و تردید قرار داده بود.
در مهرماه سال ۱۳۹۸ هم رهبران فرانسه، آلمان و بریتانیا در بیانیهای اعلام کردند که ایران مسئول حملات ماه شهریور به تأسیسات مهم نفتی در عربستان سعودی بوده است.
واکنش تند جمهوری اسلامی به گزارش گوترش
در بیانه جمهوری اسلامی آمده است: «دبیرخانه بر اساس تفسیر غیرمعمول از قطعنامه ۲۲۳۱ تاکنون از گزارش موارد متعدد نقض برجام توسط آمریکا و کشورهای اروپایی خودداری کرده و حتی با خروج آمریکا از برجام که نقض آشکار قطعنامه ۲۲۳۱ است در نهایتِ تسامح و ابهام برخورد کرده است؛ اما در موضوعی که دبیرخانه طبق ترتیبات مرتبط با اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ اساسا اختیاری در آن ندارد ورود کرده و اقدام به تهیه گزارش به اصطلاح تخصصی میکند.»
پیامدهای گزارش گوترش برای ایران چیست؟
بنا به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، که در پشتیبانی از توافق هستهای ایران و قدرتهای جهانی موسوم به برجام صادر شده است، تحریم تسلیحاتی ایران از طرف سازمان ملل باید تا پنج ماه دیگر برداشته میشود و ایران میتواند سلاحهای متعارف خرید و فروش کند.
درصورتی که تحریمهای ایران رفع شود ایران خواهد توانست انواع تانک رزمی، سامانههای توپخانه سنگین، هواپیماهای رزمی، هلیکوپترهای تهاجمی، ناو، سامانههای موشکی طبق فهرست تسلیحات متعارف سازمان ملل و همچنین مواد، قطعات یدکی و امکانات آموزشی و خدماتی لازم برای اینگونه اقلام را بخرد.
گزارش اخیر سازمان ملل اما میتواند اجرای این بخش از قطعنامه ۲۲۳۱ را با چالش جدی مواجه کند. پیشتر نیز رئیس جمهوری آمریکا مخالفت خودش را با اجرای این بخش از قطعنامه اعلام کرده است.
جمهوری اسلامی پس از خروج آمریکا از برجام تنها ضامن ماندن خودش در این قرارداد را اجرای بقیه بندهای برجام از سوی سایر اعضا اعلام کرده بود و احتمال زیادی دارد که با متنفی شدن رفع تحریم خرید تسلیحات، ایران نیز به طور رسمی از برجام خارج شود.
۱- ماسک ان-۹۵ بزنید، کرونا از ماسکهای معمولی رد میشود. ۲- فیلتر هوای قوی هپا بگذارید. ۳- تا جایی که میتوانید از مردم حذر کنید. ۴- تغذیه خوب و سالم داشته باشید، مقادیر زیاد ویتامین C و D مصرف کنید. ۵- بسیار ورزش کنید. ۶- اگر توانستید حتما واکسن بزنید.
درباره نویسنده/هنرمند
Arash Moghaddam آرش مقدم مدرک کارشناسی کامپیوتر و تخصص تولید رسانه دیجیتال دارد و مدیریت تولید بیش ۹ رسانه تصویری، چاپی و اینترنتی را بعهده داشته است. |
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو
ویراستار اول: آرش مقدم؛ ویراستار نهایی: پر ابراهیمی - ویراستاری موقت: عباس حسنلو